Niţă: Subiectul modificării protocolului USL nu este închis

| 27 mai, 2013

Vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă, a declarat că subiectul modificării protocolului USL nu este închis, iar viitorul document al Uniunii va trebui să clarifice modul de rezolvare a tensiunilor.

"Protocolul, după opinia noastră şi aşa cum spunea preşedintele partidului, trebuie modificat. Dacă ne uităm în protocolul existent, în momentul de faţă, două treimi din acesta reprezintă modul în care trebuie să câştigăm alegerile şi modul cum gestionăm lucrul acesta, cum preluăm puterea. E, în această situaţie va trebui să ne gândim acum cum gestionăm puterea împreună cu liberalii şi aici sigur intervin alte clauze şi alt mod de lucru. De aceea credem noi că este nevoie de modificarea acestui protocol. Eu sunt convins că şi colegii noştri liberali vor fi de acord până la urmă cu acest lucru", a spus Niţă.

Liderul social-democrat declară că subiectul modificării protocolului nu este închis. "Nu cred că este închis, nu cred că este închis şi eu sunt convins că primul-ministru Victor Ponta va aborda această chestiune într-un mod foarte serios", a spus vicepreşedintele PSD.

Întrebat dacă s-au mai calmat tensiunile din USL, Constantin Niţă a răspuns: "În USL au fost, mai sunt şi probabil că vor mai fi tensiuni. De aceea, este nevoie ca viitorul protocol să clarifice modul de rezolvare a acestor tensiuni. Este greu să ţii în frâu două partide puternice, două partide care au câştigat alegerile şi nu numai în plan central, dar şi în plan local, tensiunile sunt mai mult în plan local, decât în plan naţional. De aceea, după opinia noastră, este nevoie de o altă abordare a relaţiilor dintre cele două partide aflate la putere".

Acum două zile, preşedintele PSD,Victor Ponta, a declarat, că "toate lucrurile sunt bune" referitor la protocolul USL, dar că vor fi aduse "îmbunătăţiri necesare" pentru ca activitatea de guvernare să fie mai eficientă.

Recent, premierul Victor Ponta a declarat că protocolul USL trebuie rediscutat în urma situaţiilor noi şi tensionate apărute, el arătând că e nevoie de negocierea unor mecanisme de întărire a solidarităţii şi că, din actualul acord, candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale rămâne valabilă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ