NODUL COD RUTIER, improvizaţie mortală la intrarea pe Autostrada Deva - Sibiu

| 20 iun, 2014

Şoferii mai au de aşteptat până când autorităţile vor reamenaja intrarea pe A1, dinspre Deva. În urmă cu doi ani, drumarii au găsit o soluţie de avarie pentru a face legătura dintre Drumul Naţional 7 şi tronsoanele autostrăzii Deva – Sibiu.

A fost improvizat un aşa zis nod rutier, care însă îi nemulţumeşte pe şoferi. În zona "de risc" a DN7 accidentele rutiere care au loc frecvent, scrie adevarul.ro

Din luna decembrie a anului 2012, când a fost dat în folosinţă primul tronson al autostrăzii Deva – Sibiu, intrarea de pe DN7 pe autostradă, în zona municipiului Deva, se face printr-un nod rutier improvizat, care pune probleme mari şoferilor. Angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au amenajat la acea vreme pe DN 7 două giraţii, construite din balize de plastic, pe care le folosesc cei care vor să intre dinspre Timişoara sau Arad pe autostradă şi şoferii care ies de pe autostradă pe drumul naţional. Camioanele întorc cu greu prin cele două giraţii, iar traficul se blochează parţial, până când tiriştii reuşesc să întoarcă. Autorităţile locale din Deva s-au plâns de nenumărate ori de faptul că aceste „întoarceri” spre autostradă nu sunt corespunzătoare. „Noi am solicitat CNADNR să găsească altă soluţie pentru a face legătura de pe DN 7 şi din Deva pe autostradă. Am propus construirea unui alt nod rutier şi a unui alt pod peste Râul Mureş pentru că actualul pod peste care trec maşinile după ce întorc prin giraţia de la Deva nu este sigur în condiţiile unui trafic tot mai intens. Valorile de trafic vor creşte şi mai mult, pe măsură ce alte tronsoane ale autostrăzii se deschid circulaţiei, la fel şi problemele”, a declarat Andrei Nistor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva.

Citeştre şi: Cât costă un kilometru din Autostrada Sebeş - Turda

În cei peste doi ani trecuţi de la adoptarea soluţiei provizorii pentru intrarea pe autostradă, situaţia nodului rutier care face legătura dintre DN7 şi A1 a rămas aceeaşi. Şoferii de camioane întâmpină probleme mari la ocolirea balizelor din plastic. Unele au fost distruse sub roţile maşinilor, altele spulberate de şoferii neatenţi, iar numărul evenimentelor rutiere care au loc în zonă este ridicat.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ