Noi acuzaţii grave la adresa României. După Belgia, Ungaria pune epidemia de rujeolă pe seama molimei de la noi

| 10 mar, 10:15

Epidemie de rujeolă şi în Ungaria. La Mako, oraş aflat la 120 de kilometri de Timişoara, un spital a fost închis după ce mai mulţi angajaţi s-au îmbolnăvit. Directorul spitalului spune că virusul ar putea proveni din România. Acuzaţiile vin la scurtă vreme după ce autorităţile sanitare belgiene au înregistrat 70 de cazuri de rujeolă care ar fi pornit de la o persoană întoarsă din România.

Nu mai puţin de 12 angajaţi ai spitalului din Mako s-au îmbolnăvit de rujeolă. Conducerea unităţii sanitare a decis să instituie carantină, iar bolnavii care se prezintă la această unitate sanitară sunt trimişi la alte trei spitale din regiune pentru că aici nu se mai fac internări.   Nici rudele pacienţilor nu au voie să-i viziteze pe cei internaţi.   Directorul spitalului din Mako spune că virusul ar putea proveni din România. „După părerea specialiştilor în boli infecţioase, virusul a fost introdus în spital de cineva. Putem intui că din România, după perioada de incubaţie de 10 zile, că am avut un pacient român pe secţia Ungenţe”, susţine Kallai Arpad, directorul Spitalului din Mako.   Cazuri de rujeolă au fost şi la Szeged, o altă localitate aflată la graniţa cu România, dar aici nu a fost declarată epidemie.   De altfel, un oficial al guvernului de la Budapesta anunţa în urmă cu puţin timp că 20.000 de vaccinuri antirujeolice ar urma să ajungă în regiunea ucraineană Transcarpatia cu scopul de a preveni extinderea focarelor de rujeolă din România.

Şi toate după ce, pe 25 februarie autorităţile sanitare belgiene au făcut apel la populaţie să dea dovadă de prudenţă ca urmare a faptului că de la începutul acestui an în Valonia s-au înregistrat 70 de cazuri de rujeolă, în condiţiile în care media considerată normală era de 7-8 cazuri pentru această perioadă.   Potrivit Agenţiei pentru o viaţă de calitate - AviQ -, explozia de cazuri din Belgia ar fi pornit de la o persoană întoarsă din România, în ţara fiind epidemie de rujeolă încă de anul trecut.

Şi nu ar fi exclus, spun specialiştii Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Ei au atras deja atenţia că epidemia de rujeolă din România riscă să se extindă în toată Europa. De la sfârşitul lunii septembrie şi până la jumătatea lunii februarie, în ţara noastră s-au înregistrat 3.071 de cazuri de rujeolă. Şi asta, în pofida campaniei naţionale existente, spun specialiştii europeni, care citează datele Institutului Naţional de Sănătate Publică.   Nu mai puţin de 18 copii au murit până acum răpuşi de această boală contagioasă.    Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate în Caraş-Severin - 726, Arad -  617, Timiş - 568, Mureş - 311, Dolj - 164, Bistriţa-Năsăud - 129. Din totalul celor 3.109 cazuri de rujeolă, 2.966 dintre bolnavi nu fuseseră vaccinaţi.

Tag-uri: rujeola
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ