Noi imagini cu autostrada Gilău-Nădăşelu, pe care Umbrărescu promite să o finalizeze în noiembrie – Video

| 26 apr, 13:09

Lucrările de construcţie înaintează pe tronsonul Gilău-Nădăşelu, cel mai mic din Autostrada Transilvania, iar în prezent nu mai există probleme care să împiedice finalizarea acestui segment la final de an, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, care a publicat noi imagini cu stadiul proiectului.

"Constructorul, UMB, îşi asumă în continuare termenul de noiembrie 2016 pentru finalizarea lucrărilor. S-a deblocat situaţia complicată din zona pădurii şi în acest moment nu avem identificate probleme majore care să împiedice finalizarea acestui segment la final de an", potrivit sursei citate.

 

Tronsonul Gilău-Nădăşelu, cel mai mic din Autostrada Transilvania, cu o lungime de până la 9 kilometri, ar putea fi gata până la finele anului, după ce termenul inițial de 7 aprilie a fost depăşit.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au declarat pentru ECONOMICA.NET la jumătatea lunii aprilie că progresul fizic al lucrărilor pe acest tronson este de 68,42%, în vreme ce stadiul financiar, al plăților, este de 61,73%.

Aceştia au explicat atunci că întârzierile în derularea contractului au fost cauzate de emiterea cu întârziere a Ordinului de Scoatere definitivă din Fondul Forestier Național a suprafeţei de teren cuprinsă între km 4+650 şi km 5+550 - Ordin care a fost emis în data de 1 martie 2016 şi de emiterea cu întârziere a HG-ului pentru exproprierea terenurilor suplimentare, rezultate în urma finalizării Proiectului Tehnic.

Lucrările la tronsonul Gilău-Nădăşelu sunt realizate de UMB Spedition si Tehnostrade, firme ale omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Valoarea contractului este de 258 de milioane de lei, iar lucrările au demarat în aprilie 2014 şi urmau să fie finalizate în luna aprilie a acestui an. Tronsonul are o lungime de doar 8,7 km, dar este destul de important pentru că, după finalizare, poate prelua pe A3 traficul de pe E 81 dinspre Satu Mare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ