Noi IPOTEZE în cazul accidentului mortal de pe Autostrada Soarelui

| 11 aug, 09:38

Anchetă complicată în cazul accidentului de pe Autostrada Soarelui, în care doi oameni au murit şi alţi 41 au fost răniţi.

Poliţiştii au audiat mare parte din pasagerii ucraineni, dar nu au obţinut prea multe informaţii pentru că toţi dormeau în momentul impactului.

Acum, anchetatorii iau în calcul noi ipoteze privind cauza accidentului. E posibil ca şoferul, care este şi acum în comă, să se fi aplecat după ceva în autocar.

Din fericire, 27 dintre pacienţi au putut pleca acasă din spitalele în care au fost internaţi. Impactul a fost devastrator, iar asta se vede cel mai bine pe autocarul care a fost garat în curtea Poliţiei Autostăzi. Toată partea pe care vehiculul s-a răsturnat este complet distrusă. 51 de turişti ucraineni şi doi şoferi bulgari erau în autovehicul.

Poliţiştii nu au reuşit să afle ceva care să îi ajute în anchetă pentru că toţi pasajerii au declarat că dormeau în momentul impactului şi că au auzit doar o bubuitură.Dacă în primă fază luau în calcul varianta ca şoferul să fi adormit, acum anchetatorii se gândesc şi că ar fi putut să se aplece după un telefon sau un CD, având în vedere că din Bulgaria şi până pe autostrada noastră nu a condus atât de mult încât să fi intervenit oboseala.

Citeste si: AUTOCARUL din Bulgaria care s-a răsturnat pe A2, supus unei EXPERTIZE TEHNICE

Anchetatorii au mers la spitalele din capitală să stea de vorbă cu victimele. Cea mai importantă declaraţie le lipseşte, pentru că şoferul bulgar este în comă. La 24 de ore de la producerea accidentului majoritatea victimelor au primit avize de externare din partea medicilor români.

Totuşi 4 persoane rămân pe secţiile de terapie intensivă. Vorbim despre doi copii şi doi adulţi. Aceştia din urmă se află internaţi pe secţia de terapie intensivă a spitalului Floreasca şi sunt în stare critică. Unul dintre ei este şoferul care are un traumatism cranian grav şi este intubat şi ventilat mecanic.

Printre răniţii internaţi la 5 spitale din capitală au fost şi 21 de copii.

Poliţiştii aşteaptă acum rezultatele testului de alcool ce i s-a făcut şoferului, dar şi concluzia unei anchete a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, care verifică dacă şoferul a respectat timpii de odihnă. Turiştii ucraineni se întorceau din vacanţă de pe litoralul bulgăresc, când autocarul lor s-a răsturnat la kilometru 53 pe Autostrada Soarelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ