Nord Stream 2: business în plin Război Rece. Germania aprobă gazoductul Gazprom

| 28 mar, 20:11

"Nord Stream 2" a primit toate aprobările în Germania pentru construcția gazoductului foarte criticat în Uniunea Europeană. Decizia vine într-un moment tensionat al relațiilor dintre Europa și Rusia.

Compania Nord Stream 2 AG a primit toate aprobările necesare pentru construcția și exploatarea conductei de gaz în zona economică exclusivă din Germania. În ianuarie, Oficiul Minier din Stralsund a eliberat companiei "Nord Stream 2" o autorizație pentru construcția și exploatarea segmentului maritim în apele teritoriale și în zona de țărm a Germaniei. În acest fel, compania a obținut toate autorizațiile necesare pentru demararea lucrărilor de construcție a gazoductului "Nord Stream 2" în Germania, notează SputnikNews.

Proiectul "Nord Stream 2" presupune construcția a două linii de gazoduct cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz care vor conecta țărmul Rusiei cu Germania prin Marea Baltică, ocolind deci Ucraina. Noua conductă va fi construită în apropiere conductei Nord Stream.

Controversatul proiect urmează încă să primească „în lunile următoare„ autorizațiile finale ale Rusiei, Finlandei, Suediei si Danemarcei, precizează comunicatul Nord Stream.

Unda verde a fost dată în Germania în ciuda opoziției ferme a mai multor state din estul Europei, începând cu Polonia.

Decizia vine și într-un moment tensionat al relației cu Rusia. Zeci de diplomați ruși au fost expulzați din Europa după cazul spionului otrăvit în Marea Britanie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ