Norica Nicolai: Aștept de la Iohannis să ia o decizie privind arhiva SIPA

| 29 mai, 09:28

Europarlamentarul Norica Nicolai îi cere președintelui Klaus Iohannis să ia o decizie în privința arhivei SIPA, fiind de părere că este nevoie ca toate rapoartele să fie desecretizate.

"Cred că trebuie desecretizate toate rapoartele. Am o foarte mare problemă de funcționare a statului, în momentul în care domnul Predoiu afirmă că a trimis la CSAT acest raport, fiind elemente de siguranță națională. De ce CSAT, care se presupune că este instituția cea mai respectată în ierarhia instituțională în materie de securitate, nu a făcut nimic să ia o decizie? Oare unora din CSAT le-a convenit, ce s-a întâmplat acolo? Dacă de la Traian Băsescu nu am așteptat și nu voi aștepta niciodată nimic, aștept de la Klaus Iohannis să ia o decizie", a afirmat, vineri, Nicolai, la Parlament.

Întrebată ce decizie ar putea să ia Klaus Iohannis, europarlamentarul consideră că trebuie stabilit "în ce măsură această arhivă a putut fi utilizată de diverse persoane pentru a șantaja magistrați sau lideri politici", iar, în al doilea rând, trebuie văzut "care va fi soarta acestei arhive, ce se va întâmpla cu ea".

"Președintele poate să ne spună ce conține acel raport, să-l desecretizeze, și președintele trebuie să ne spună foarte clar, în momentul de față, cum vede domnia sa implicarea unui serviciu de informații — pentru că asta este SIPA — în monitorizarea puterii judecătorești", a explicat Norica Nicolai.

Referitor la accesul în arhivă în 2013 pentru schimbarea unui corp de iluminat despre care a vorbit fostul ministru Robert Cazanciuc, Norica Nicolai a spus că această explicație nu i se pare verosimilă.

"E un banc celebru, câți ne trebuie ca să schimbăm un bec? Patru, ca să plimbăm o masă. Despre asta vorbim. Nu, nu mi se pare deloc (verosimilă — n.r.), haideți să fim foarte serioși! Deci, nu știu ce caută SRI în această poveste", a mai spus Nicolai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ