Norica Nicolai: MCV ar trebui contopit într-un mecanism aplicabil tuturor statelor membre UE

| 28 ian, 12:29

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai spune că Mecanismul de Cooperare şi Verificare ar trebui transformat într-un mecanism european, care să fie aplicabil tuturor statelor membre UE., transmite Agerpres.

"Suntem în 2016 şi starea justiţiei este încă pusă în discuţie în România şi nu numai. În opinia mea, acest mecanism ar trebui să se contopească într-un mecanism european, care să sprijine statele membre într-o administrare mult mai eficientă a justiţiei", a declarat Norica Nicolai, joi, la RFI. 

Eurodeputatul crede că MCV, "care se referă la justiţie în totalitate, a pus prea mult accentul pe justiţia penală, nu s-a uitat deloc la justiţia civilă, acolo unde România are foarte-foarte mari probleme de întârzieri în obţinerea unei soluţii pronunţate de instanţă". 

"Vom avea tot timpul aceleaşi probleme, atâta vreme cât procurorul are mai multe drepturi în procesul penal decât judecătorul, deşi justiţia se realizează prin judecători, nu numai în arhitectura noastră constituţională, ci şi în Europa. Avem nevoie de magistraţi, de magistraţi cu experienţă, cu o pregătire profesională care să nu le fie pusă la îndoială. Avem nevoie de mai multe săli de judecată şi, dacă vreţi, avem nevoie de o specializare a magistraţilor în diverse tipuri de procese", a adăugat Norica Nicolai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ