Programul "Noua Casă" va fi disponibil după publicarea normelor în Monitorul Oficial

| 20 aug, 10:47

Normele de aplicare ale programului Noua Casă au fost aprobate de guvern, facilitatea urmând să fie disponibilă, practic, după publicarea detaliilor în Monitorul Oficial. Pentru acest program este disponibil un plafon de aproximativ 1,6 miliarde lei.

"După ce a fost aprobată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea programului Prima Casă şi transformarea acestuia în Noua Casă, pentru extinderea categoriilor de beneficiari care pot accesa acest program de contractare, de achiziţionare a unor imobile cu garanţii de stat, prin intermediul sistemului bancar, în această seară au fost aprobate normele de aplicare ale programului Noua Casă", a declarat şeful cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Programul Noua Casă are ca plafon maxim suma de 140.000 de euro, valoare cu mai mult decât dublul prevăzut în programul anterior "Prima Casă". Totuşi, acordarea acestei garantări din partea statului o presupune achiziţia unei locuinţe mai noi de cinci ani, iar avansul pentru acest tip de credit creşte până la 15%.

Există şi posibilitatea oferirii unui avans de 5%, însă pentru această valoare plafonul maxim de garantare este de 70.000 de euro, mai mare decât în cadrul programului anterior "Prima Casă", şi poate fi accesat doar pentru achiziţia de locuinţe mai vechi de cinci ani. Procentul de garantare pentru apartamentele vechi a crescut de la 40% la 50%, iar pentru cele noi ponderea maximă a garanţiei oferită de stat a urcat la 60%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ