Nota de la BAC a elevului care a spus: „Lucrez în securitate biometrică. Nu mai am ce să învăţ de la Politehnică"

| 12 iul, 13:43

Ministerul Educaţiei a afişat notele de la examenul de Bacalaureat. În judeţul Timiş, cea mai mare notă a fost obţinută de un elev de un elev de la Colegiul „Grigore Moisil”. Elevul din Lugoj, care a şocat după ce a spus că nu mai are ce să înveţe de la vreo facultate din România sau Europa a luat o notă despre care spune că îl mulţumeşte. Tânărul nu a luat încă o decizie în privinţa viitorului său.

Rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an au fost aşteptate cu emoţii de cei peste 4.000 de absolvenţi din Timiş care au dat cel mai important examen al vieţii. La ieşirea din examen, mulţi elevi s-au arătat optimişti. O declaraţie-şoc făcută la ieşirea din examen, îi aparţine lui Viorel Baicu, elev la Colegiul „Iulia Haşdeu” din Lugoj. Întrebat dacă vrea să urmeze, ca şi colegul său, cursurile Universităţii Politehnica, Viorel Baicu a spus că nu vrea să meargă la nicio facultate pentru că a depăşit deja nivelul de cunoştinţe pe care i l-ar putea oferi vreo facultate din România sau din Europa.

„Eu lucrez de doi ani în securitate biometrică, recunoaştere facială, recunoaştere de amprente şi lucruri de genul acesta care ne ajută să scăpăm de parole. Lucrez cu cea mai mare firmă care se ocupă de aşa ceva. Firma are  mai multe tehnologii dezvoltate, am contribuit la dezvoltarea lor şi cel mai mare câştig a fost experienţa. Nu mai am ce să învăţ la Politehnică sau alte facultăţi din România sau Europa. Eventual, m-aş duce la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din America. E singura facultate la care m-aş duce ”, a declarat tânărul care vrea să îşi deschidă propria afacere în domeniul it. „Pot dezvolta o aplicaţie care să devină populară şi să fie cumpărată de unul dintre giganţi până la sisteme de securitate pentru instituţiile publice sau guverne”, a spus tânărul într-o declaraţie care a devenit virală pe internet.

Conform rezultatelor publicate pe edu.ro, Viorel Baicu a luat la examenul de Bacalaureat media generală 8,46, cu 7,8 la Limba Română, 8 la Matematică şi 9,6 la Informatică. „Eu sunt mulţumit de rezultat”, a declarat tânărul, care ştie şi de ce nu a luat 10 la Informatică, materia lui forte. „Ştiu ce am greşit. Am făcut o confuzie”, a spus Viorel Baicu, care nu s-a hotărât încă dacă va urma sau nu o facultate. „Nu m-am hotărât. Sunt încă în perioada de vacanţă”, a mai spus adolescentul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ