Noua Constituţie interzice relele tratamente aplicate animalelor

| 11 iun, 2013

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, cu unannimitate de voturi, un amendament care interzice aplicarea de rele tratamente animalelor, aceste comportamente fiind definite potrivit legii.

Discuţiile au pornit de la un amendament propus de Forumul constituţional care prevedea: "Recunoscând animalele ca fiinţe simţitoare şi sensibile, care percep suferinţă fizică şi psihică, sunt interzise relele tratamente aplicate animalelor, definite potrivit legii".

În condiţiile în care această formulare a stârnit râsete printre membrii Comisiei de revizuire, unii considerând că aceasta este inadmisibilă pentru a se constitui într-un text constituţional, deputatul Varujan Pambuccian a propus următoarea reformulare: "Sunt interzise relele tatamente aplicate animalelor, definite potrivit legii".

Noua formă a amendamentului a întrunit unanimitatea voturilor membrilor Comisiei.

"Haideţi, domnule şi PSD-ul! Un pas spre reformă, un pas spre modernitate! Când nimeni nu se mai aştepta, nici măcar Forumul, amendamentul a trecut în unanimitate. Iată ce ne apropie pe toţi, putere, opoziţie: dragostea faţă de animale!", a conchis preşedintele Comisiei de revizuire, Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ