Antonescu: Băsescu şi-a conservat pârghiile de putere. În USL au existat divergenţe şi ezitări

| 11 iun, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că şeful statului a reuşit să-şi "conserve foarte multe dintre pârghiile puterii" în timp ce în USL au existat "ezitări sau divergenţe", iar Traian Băsescu a profitat de pactul de coabitare, precizând că inclusiv alegerile de la CC nu sunt "de bun augur".

"Este evident că Traian Băsescu , prin diferite mijloace şi împrejurări, a conservat foarte multe dintre pârghiile puterii, dacă nu chiar pe cele mai importante. Este de asemenea limpede că, în vreme ce domnia sa a folosit şi foloseşte la maximum aceste pârghii, în partea noastră sau partea noastră de putere a existat ezitări, nesincronizări, divergenţe chiar, pentru că spre a da un singur exemplu – fără să mai vreau să mai deschid o discuţie – ştiţi că în ceea ce priveşte celebrul episod al numirii procurorilor multe lucruri se puteau debloca la nivelul legii. Adică în Parlament, noi avem 70%. S-a întâmplat aşa, din varii motive", a afirmat Antonescu, într-o emisiune Antena 3, citată de mediafax.

El a susţinut că Băsescu a fost "revitaminizat" şi este ca "nou nouţ" ca urmare a pactului de coabitare cu premierul Victor Ponta de care "profită".

Antonescu a fost întrebat dacă votul obţinut de Augustin Zegrean cu ocazia realegerii în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, de 7 la 2, este de "bun augur".

"Nu-i de bun augur, dar nu aş dezvolta mai mult, pentru că până la urmă, cum, cine şi de ce au votat acolo este treaba domniilor lor, a judecătorilor din CC şi nu a mea. De bun augur, foarte cinstit, nu pot să spun că mi se pare”, a replicat Antonescu.

Liderul PNL a apreciat că fiecare parte din USL trebuie să vadă ce poate face şi ce stă în puterile ei "şi să şi facă acest lucru".

"Nu doar să deplângă că nu fac şi alţii sau că alţii nu fac ceea ce cred eu că ar trebui. Am acest proiect asumat, îl duc la capăt atât cât mă pricep mai bine, rămâne să vedem verdictul Curţii Constituţionale în care eu cred, indiferent câte voturi a câştigat şi faptul că a câştigat vechiul preşedinte al Curţii, dnul Zegrean, n-am de ce să am emoţii sau teamă în faţa unei decizii a CC pe proiectul de revizuire", a mai precizat Antonescu.

El a susţinut că "nu pot fi lucruri esenţiale care să fie contestate" în ceea ce priveşte modificarea Constituţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2013
chiorete
(pt USL)..VOI A'TI GRESIT...basescu traian,nu este seful statului...ESTE EX_PRESEDINTE AL ROMANIEI...( ROMANIA nu este proprietate nimanui ca sa fie seful EI...POPRUL ROMAN ESTE SEFUL TARII FIINDCA ESTE PROPRIETATEA LOR...)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ