Băsescu: Regionalizarea, aşa cum a început, va fi o catastrofă

| 12 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că reforma regionalizării a început greşit prin negocierea regiunilor, capitalelor şi guvernatorilor şi va duce la "un dezastru organizatoric", adăugând că speră să poată avea o discuţie în acest sens cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Liviu Dragnea.

"Sper să am o discuţie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru că nu voi putea sta deoparte intuind că se poate produce un dezastru organizatoric şi să spun că nu mă interesează, e treaba Guvernului", a afirmat Băsescu, ieri seară, la o emisiune TV, adăugând că această temă este trecută şi în acordul de coabitare.

Preşedintele a subliniat că deocamdată nu i s-a prezentat niciun proiect şi că va susţine această reformă numai dacă este bine făcută. "Mi se pare că s-a început construcţia invers şi nu va da rezultate, va fi o catastrofă. O catastrofă organizatorică pentru că s-a început de sus, marea bătălie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a spus Băsescu.

Această reformă ar fi trebuit să înceapă prin comasarea celor circa 3.200 de comune din care numai puţin peste o mie sunt viabile financiar, precum şi prin reorganizarea serviciilor descentralizate, astfel încât acestea să aibă o singură conducere la nivelul unui grup de 5-6 judeţe, a mai menţionat Băsescu.

De asemenea, preşedintele a arătat că trebuie ţinut cont şi de comunicaţiile care trebuie puse la punct înaintea realizării acestei reforme, precum şi de faptul că nu trebuie extinsă birocraţia, el menţionând că se teme de o dublare a atribuţiilor viitorilor guvernatori cu cele ale preşedinţilor de Consilii judeţene. "Regionalizarea e necesară, dar trebuie făcută cu cap", a conchis el.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2013
chiorete
...PUTIN NE INTEESEAZA PARERILE TALE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ