Băsescu: Voi emite decretul de organizare a referendumului după ce CCR va vota pragul de validare

| 11 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat marţi seară ideea că va aştepta decizia Curţii Constituţionale în legătură cu legea care reduce pragul de validare a referendumului la 30% înainte de a semna decretul de organizare a noului referendum, pentru a profita de pragul mai mic.

"Parlamentul lucrează ca unul unicameral, numai una din Camere e decizională. E din timpul lui Năstase şi nu e o critică, atunci poate avea nevoie să scoată legile mai repede, dar practic legile nu sunt discutate în Parlament, ci în comisii şi ziua de marţi sau miercuri, când sunt 30 de legi, 50 de legi cu aviz de la comisii, votează 500 din 588 câţi sunt fără să ştie ce votează", a spus Băsescu la B1TV.

El a adăugat că referendumul pe care vrea să-l declanşeze va fi identic cu cel din 2009 ca întrebări însă va aştepta decizia Curţii Constituţionale pe legea care reduce pragul la referendum pentru a semna decretul de declanşare a consultării populare.

"Avem o lege care reduce pragul de validare a referendumului de la 50% plus unu la 30%, se află la CCR, avem o Constituţie în elaborare care nu ţine cont de referendumul din 2009, dacă CCR va da în cele din urmă drumul la referendum cu 30% prag, sigur că o să aştept să fie legea, pe urmă o să emit decretul de organizare a referendumului ca să profit de prag de 30%. Nu sunt de acord cu reducerea acestui prag, dar dacă va fi lege, aia va trebui respectată, deşi eu sunt convins că la un asemenea referendum vor veni 50% din români mai ales dacă se creează condiţii să voteze şi cei din străinătate. Al doilea lucru pe care trebuie să-l observ este faptul că în momentul de faţă discutăm doar de amendamente într-o comisie condusă de preşedintele Senatului, va ajunge la plen, plenul ar putea să spună că avem de respectat un referendum", a mai precizat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2013
chiorete
CA IN TOTDEAUNA LAS!..BOICOTAM REFERENDUMUL.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ