Liderii USL, întâlnire de urgenţă la Parlament pe tema Constituţiei

| 12 iun, 2013

Liderii USL se vor întâlni de urgență, în această dimineață, la Parlament, potrvit b1.ro. La întâlnire sunt aşteptaţi co-preşedinţii Uniunii, Crin Antonescu și Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, dar și membrii Comisiei parlamentare din PNL și PSD.

Discuțiile vor acea ca subiect revizuirea Constituţiei, după ce, ieri seară, Traian Băsescu a anunțat că vrea să declanșeze un nou referendum cu aceleași teme vizate de cel din 2009, Parlamentul unicameral cu un număr total de 300 parlamentari.

Băsescu a spus că atitudinea Parlamentului, a majorităţii USL, privind modificarea Constituţiei, este una "care nu este compatibilă cu statul de drept şi care creează un precendent extrem de periculos, în care se refuză punerea în aplicare a voinţei liber exprimate de popor. Din punctul meu de vedere, această atitudine a majorităţii USL, care respinge punerea în aplicare a referdnumului din 2009 nu are nimic de a face cu democraţia şi cu poporul în numele căruia Parlamentul susţine că îşi exercită mandatul".

Preşedintele a adăugat că a declanşat procedura unui nou referendum, cu două întrebări: dacă românii doresc un Parlament unicameral şi dacă doresc un Parlament cu 300 de parlamentari. "Revizuirea Constituţiei nu s-a încheiat şi mai există şansa ca Parlamentul să revină la respectarea voinţei poporului, există şi posibilitatea ca Curtea Constituţional- să respingă o lege de revizuire care nu ţine cont de voinţa poporului. Dar am declanşat procedura şi voi emite decretul în funcţie de ce se întâmplă în Parlament şi la Curtea Constituţională. Dau posibilitatea românilor să se pronunţe din nou dacă doresc Parlament unicameral şi Parlament cu 300 de parlamentari", a spus Băsescu.

"Voi emite decretul şi în funcţie de ce se întâmplă cu Legea referendumului. Dacă Legea referendumului va fi modificată cu prezenţa de 30%, o să beneficieze şi acest referendum de avantajul privind o prezenţă de 30%. Vreau să subliniez, sunt hotărât să-i determin pe parlamentari să respecte votul cetăţenilor. A fost un referendum, este obligaţia Parlamentului să respecte acest referendum", a afirmat Traian Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ