Preşedintele României: Dacă CFR va fi luată de cine se zvoneşte, se ajunge la un gigant privat

| 11 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, marţi seară, că dacă CFR Marfă va fi preluată de acel investitor despre care 'se zvoneşte', s-ar putea ajunge la un 'gigant privat'.

"În orice caz, CSAT a autorizat privatizarea CFR Marfă cu investitor strategic, ceea ce înseamnă un investitor cu cifră de afacere mare. Nu vreau să judec acum, nu vreau să influenţez deciziile", a spus şeful statului, la B1 tv, întrebat cu privire la privatizarea companiei CFR Marfă.

Potrivit preşedintelui, în România nu există în acest moment un investitor strategic în România, o firmă românească ce ar putea prelua CFR Marfă.

"Nu, firmă românească nu. Ar fi o singură firmă, nu i-aş da numele, care ar putea să o cumpere, dar atunci schimbăm un sistem totuşi concurenţial, între firma de stat şi firmele private, cu un monopol privat, pentru că dacă CFR Marfă va fi luat de cine cred eu, cine se zvoneşte, facem un gigant privat. (...) Înseamnă că o va lua pe nimic, va tăia vagoanele, o va vinde la fier vechi, pentru că la un preţ foarte mic nu mai stai în competiţie. S-ar putea să merite să cumperi compania de stat şi să o diminuezi, în aşa fel încât să rămâi singurul operator mare", a răspuns şeful statului, întrebat dacă 'investitorul strategic' ar putea fi o companie românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ