Voicu: Singurul referendum care contează este cel pentru aprobarea noii Constituţii

| 11 iun, 2013

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, susţine că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind declanşarea procedurii unei noi consultări populare privind Parlamentul este una populistă, punctând că singurul referendum care contează este cel pentru aprobarea Constituţiei în urma finalizării textului legii fundamentale.

"În opinia mea este o declaraţie tipic populistă", a declarat Voicu cu privire la anunţul preşedintelui Traian Băsescu referitor la declanşarea procedurii unui nou referendum, care cuprinde două întrebări - dacă românii doresc Parlament unicameral şi un Legislativ cu 300 de membri.

El a adăugat că "procesul de revizuire a Constituţiei este un proces care a implicat o amplă dezbatere".

"Comisia parlamentară condusă de domnul preşedinte Crin Antonescu a iniţiat consultări nu doar în interiorul comisiei, ci şi cu specialişti importanţi în drept constituţional, au avut loc dezbateri cu mass-media, cu organizaţii neguvernamentale, cu cetăţenii. Este important de spus că întreg procesul de revizuire a Constituţiei se va încheia cu un referendum, care este de fapt un moment foarte important în care cetăţenii se vor putea pronunţa nu doar pe cele două teme punctuale, ci şi pe întreaga construcţie constituţională", a spus liberalul.

Voicu a susţinut că referendumul care contează este cel referitor la modificarea Constituţiei.

"A organiza două referendumuri, la câteva săptămâni sau luni distanţă, pentru că aşa s-ar desfăşura lucrurile în urma propunerii făcute astăzi, ar însemna doar o risipă inutilă de resurse şi eu cred că cel mai important referendum, singurul care contează, este cel pentru aprobarea Constituţiei în urma finalizării textului", a spus Mihai Voicu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că a declanşat procedura unui nou referendum, care cuprinde două întrebări - dacă românii doresc Parlament unicameral şi un Legislativ cu 300 de membri.

"Misiunea mea este să apăr interesele poporului român până la capăt. De aceea, în această după-amiază, am declanşat procedura unui nou referendum, cu două întrebări: dacă românii doresc Parlament unicameral şi dacă doresc să aibă un Parlament cu 300 de membri. Sigur, procedura este la început. Revizuirea Constituţiei nu s-a încheiat şi mai există şansa ca plenul Parlamentului să vină la respect faţă de poporul român", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ