Antonescu reacţie la adresa lui Băsescu: nu împărtăşesc opinia preşedintelui

| 10 iun, 2013

Preşedintele Senatului şi a comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat că fără niciun fel de îndoială nu împărtăşeşte opinia preşedintelui privind noua constituţie şi un eventual blocaj al statului.

 

"Preşedintele ca oricare altul are dreptul la o opinie şi să o comunice public. A fost nepotrivit ca la această ceremonie (de învestirea a noilor judecători la Curtea Constituţională a României) să vorbesc despre acest subiect. Explicaţia pe care o găsesc este în convingerea şi obişnuinţa preşedintelui de a da mandate Curţii Constituţionale ... ca apoi să se transforme în hotărâri ale Curţii, ceea ce sper să nu se întâmple", a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Preşedintele comisiei pentru revizuirea Constituţiei a precizat că judecătorii de la Curtea Constituţională va discuta Constituţia şi va da un verdict pentru care nu am emoţii.

Crin Antonescu a precizat că unul din motivele pentru care se revizuieşte Constituţia este să nu se mai întâmple blocaje instituţionale ca în timpul mandatului de 10 ani al lui Traian Băsescu."Vrem să preîntâmpinăm situaţii de blocaj care au avut loc în mandatul preşedintelui Băsescu", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei a mai spus că dacă Băsescu şi Ponta susţin că Legea Fundamentală este prea stufoasă nu au dreptate. "Ponta ştiu că a zis să nu fie stufoasă Constituţia, nu că este. Vorbim fără materia primă, vom vedea dacă Constituţia este stufoasă, probabil vom avea o constituţie la fel de stufoasă ca cea din 1991", a mai spus Antonescu.

Traian Băsescu l-a atacat frontal pe liderul liberal, Crin Antonescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii judecători ai CC, că singura justificare de revizuire a legii fundamentale era referendumul din 2009, iar ceea ce se întâmplă acum cu revizuirea Constituţiei reprezintă "un risc de blocare a statului".

"În momentul de faţă Constituţia şi-a pierdut rostul de a fi revizuită. Singurul element care a stat la baza revizuirii Constituţiei a fost legat de politica de simplificare a statului şi de a răspunde referendumului din 2009", a continuat şeful statului.

Traian Băsescu a menţionat că astăzi se elaborează o nouă Constituţie, după ce propunerea iniţială de revizuire a fost respinsă, "o Constituţie care începe să nu mai semene a lege a legilor".

"Vreau să subliniez, nu pentru că aş critica pe cineva, dar în faţa judecătorilor CC am obligaţia să spun ce gândesc. Revizuirea Constituţiei în baza referendumului din 2009 era singura justificare a acestei revizuire. Ceea ce se face în momentul de faţă nu are decât rostul de a complica funcţionarea statului. (...) Aş spune că revizuirea actuală reprezintă un risc de blocare a statului", a susţinut preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a spus că va reacţiona la ultimele modificări aduse de parlamentari la Constituţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ