Noua Constituţie: Universităţile îşi pot gestiona direct patrimoniul

| 13 iun, 2013

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat astăzi un amendament care prevede că instituţiile de învăţământ superior îşi pot gestiona direct şi nemijlocit patrimoniul.

La articolul 32 care se referă la dreptul la învăţătură comisia a adoptat următorul amendament: "Autonomia universitară este garantată. Ea implică acea capacitate recunoscută prin lege instituţiilor de învăţământ superior de a-şi gestiona direct şi nemijlocit patrimoniul, de a-şi alege ori, după caz, desemna în mod liber organele de conducere, de a-şi executa în mod neîngrădit un buget de venituri şi de cheltuieli, de a hotărî în mod independent cu privire la politica de personal însuşită şi de a decide fără nicio constrângere exterioară cu privire la misiunile educaţionale şi de cercetare asumate".

Totodată, Comisia a respins un amendament propus de reprezentatul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian care prevedea că teritoriul universitar este inviolabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ