Noua Constituţie: Preşedintele nu poate refuza numirea unor membri ai Guvernului

| 10 iun, 2013

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat, astăzi, un amendament prin care preşedintele ţării nu va putea să refuze propunerile primului ministru de numire şi de revocare a unor membri ai Guvernului.

"Preşedintele României nu poate refuza propunerile primului-ministru de numire şi revocare a unor membri ai Guvernului", este amendamentul propus de PSD şi PNL şi adoptat de comisie la articolul 85 al noii Constituţii, articol care se referă la numirea Guvernului. 

Articolul 85 mai prevede că în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului, iar dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, preşedintele României va putea exercita această atribuţie numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea prim-ministrului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ