Nouă lovitură primită de DNA: După ce ieri a fost achitat într-un dosar, Sebastian Ghiță scapă și de arest preventiv

| 26 sep, 14:58

Curg veștile bune pentru Sebastian Ghiță! După ce luni a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Asesoft" în care era acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani (Detalii AICI), marți, Tribunalul Prahova a respins cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare pe numele fostul deputat în dosarul în care e cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta.

În dosarul cunoscut ca "Hidro Prahova", magistrații l-au audiat prin videoconferință pe Sebastian Ghiță, care se afla acum în Serbia după ce a fugit din țară pentru a scăpa de vreo măsură preventivă în cele 5 dosare în care este inculpat sau cercetat.

Tribunalul a respins propunerea procurorilor DNA Ploieşti privind luarea măsurii arestării preventive în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, dispunând măsura controlului judiciar faţă de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în ţară al acestuia.

Decizia Tribunalului poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel.

Cu toate că acum magistrații au respins cererea de emitere a unui mandat de arest preventiv, Ghiță nu se poată întoarce liber în țară pentru că mai sunt emise pe numele său mandate de arestare în alte dosare penale.

Tag-uri: Sebastian Ghita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ