Nouă semne surprinzatoare că eşti mai DEŞTEPT decât ceilalţi

| 24 aug, 19:46

Oamenii de stiinta au incercat prin fel si fel de mijloace sa arate de ce unii oameni sunt mai destepti decat altii. Ce anume le influenteaza nivelul de inteligenta. Si eu demonstrat ca, spre exemplu, stangacii au un IQ peste medie, la fel si cei care au fost alaptati la san

Iata care sunt elementele demonstrate stiintific care iti spun ca esti mai destept decat ceilalti:

Nu fumezi

O echipa de oameni de stiinta israelieni a comparat IQ-ul a 20.000 de tineri, fumatori si nefumatori. Potrivit Daily Mail, rezultatele au fost surprinzatore. Tinerii fumatori cu varsta intre 18 si 21 de ani aveau, in medie, un IQ de 94, in vreme ce cei care nu puneau tigara in gura aveau un IQ de 101. Cei care fumau mai mult de un pachet de tigari pe zi aveau un IQ in medie de 90.

Ai luat lectii de muzica

Studiile au aratat faptul ca muzica ajuta la dezvoltarea creierului unui copil. Astefel, o cercetare din 2011 a demonstrat faptul ca micutii cu varste intre 4 si 6 ani si-au dezvoltat serios vocabularul in doar o luna de cand au inceput sa ia lectii de muzica. Potrivit unui alt studiu, din 2004, copiii in varsta de 6 ani care luasera timp de noua luni de lectii de pian aveau un IQ mai ridicat decat al celor care facusera ore de teatru sau nu participasera la niciun curs de aptitudini.

Esti fratele cel mare

Fratele sau sora mai mare are un IQ cam cu 3 puncte peste restul fratilor mai mici. Nu are nicio legatura cu genetica, ci mai degraba cu educatia, sustin cercetatorii. Si asta intrucat au demonstrat faptul ca primului copil i se induce faptul ca este mai inteligent si parintii au mai multa incredere in el, reusind astfel sa aiba mai mult succes.

Esti slab

O alta cercetare a arata faptul ca nivelul de inteligenta are legatura cu indicele de masa corporala. Oricat de incorect ar parea, stiinta a demonstrat faptul ca oamenii grasi au o memorie mai slaba si un IQ mai mic. Si, pana la urma, nu degeaba spuneau romanii „Minte sanatoasa in corp sanatos”.

Ai o pisica

Un studiu realizat anul trecut a concluzionat faptul ca persoanele care au sau au avut o pisica in copilarie raspund mai bine la testele de inteligenta. Cei care iubesc pisicile sunt mai introvertiti, mai sensibili, stau mai mult timp in casa unde citesc, studiaza, si nu pierd timpul pe afara cu plimbat animalul de companie, asa cum se intampla in cazul celor care au caine.

Ai fost alaptat

Doua studii diferite, unul realizat in Marea Britanie si unul in Noua Zeelanda, au demonstrat faptul ca persoanele care au beneficiat in primele luni de viata de alaptare la san sunt mai inteligente in medie cu sapte puncte fata de cele care au fost hranite artificial in acea perioada. Anumiti acizi grasi esentiali prezenti doar in laptele matern contribuie la dezvoltarea creierului nou-nascutilor.

Ai luat droguri usoare

O cercetare realizata in 2012 in Marea Britanie a stabilit o legatura intre nivelul de inteligenta si consumul de substante interzise. Mai exact, persoanele care au consumat droguri usoare la viata lor sunt mai inteligente decat cele care nu au facut-o.

Esti stangaci

Unii specialisti sustin ca stangacii au, in mai mare masura decat dreptacii, anumite talente, abilitati. Ba chiar se aminteste faptul ca personalitati celebre din arta, cum ar fi spre exemplu Leonardo da Vinci, au fost stangace. Stangacii, sustin cercetatorii, sunt mai indemanatici si mai creativi decat dreptacii.

Esti inalt

Exista o legatura si intre inaltimea unei persoane si inteligenta ei. Cercetatorii de la Universitatea Edinburgh au identificat genele care determina cresterea in inaltime, dar si nivelul de IQ. Ei sustin ca oamenii care sunt mai inalti sunt de obicei mai inteligenti decat cei mai scunzi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ