Ponta: Renunţăm la modelul României dezbinate, noul buget va fi unul echilibrat

| 10 noi, 2013

Majoritatea dintre cei peste 1 milion de români bugetari asigură servicii publice esenţiale, în educaţie, sănătate şi ordine publică, inclusiv apărare şi justiţie, susţine premierul Victor Ponta, potrivit căruia noul buget va asigura un echilibru între măsurile de susţinere a economiei şi cele de îmbunătăţire a serviciilor publice.

''Renunţăm la modelul României dezbinate, promovat de ştiţi voi cine, în care toate categoriile sociale erau asmuţite una împotriva celeilalte, într-un demers distructiv fără precedent. Iată cum arată, într-o exprimare grafică simplificată, structura celor peste 1 milion de români care îşi iau lună de lună salariul de la stat. Majoritatea dintre ei sunt cei care asigură servicii publice esenţiale, în educaţie, sănătate şi ordine publică (inclusiv apărare şi justiţie). Săptămâna viitoare vom discuta despre buget, un nou buget care va asigura un echilibru între măsurile de susţinere a economiei şi cele de îmbunătăţire a serviciilor publice'', precizează premierul duminică, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Potrivit graficului prezentat, 1.183.000 de români erau angajaţi în sectorul bugetar la 1 septembrie 2013, cu 68.000 mai puţini faţă de 2010 şi cu 200.000 mai puţini faţă de 2008. În acesta se arată că 3 oameni din 10 lucrează în educaţie, 1,5 oameni din 10 în sănătate, 1,5 oameni din 10 lucrează în poliţie şi justiţie, 2 din 10 în administraţia locală, iar 2 din 10 în celelalte ministere şi instituţii publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2013
Malpraxis
Procente bucuclase
3 din 10 in educatie adunat cu 3 adica1,5+1,5 din 10 la sanatate si politie adunat cu 2 din 10 in administratia locala si adunat cu 2 din 10 in celelalte ministere si institutii publice fac 10 din 10 care lucreaza la stat in Romania. Evident ca cel care a postat aceste date nu prea le are cu fractiile insa se apropie de realitate binisor :)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ