NOUL COD RUTIER. Amenda pentru vorbitul la telefon CREŞTE considerabil

| 03 feb, 11:33

Şoferii care au călcat pe bec vor fi sancţionaţi potrivit noului cod rutier începând cu data de 6 februarie. Noul Cod Rutier va aduce cu sine multe schimbări, care nu vor fi pe placul şoferilor.

Potrivit noii legi, cei care vor fi surprinşi în trafic vorbind la telefon vor plăti o amendă, în cele mai multe cazuri, mult mai mare ca telefonul şoferului. 

Cei surprinşi că vorbesc la telefon în timp ce şofează vor fi amendaţi, potrivit NOULUI COD RUTIER, cu 1600 de lei, o sumă care depăşeşte în cele mai multe cazuri preţul unui telefon nou. Cu aceeaşi sumă, 1600 de lei, vor fi sancţionaţi şi şoferii care nu poartă centura de siguranţă.

Noul Cod Rutier nu a lăsat nerezolvată nici problema necolectarii amenzilor. Şoferii care nu îşi vor plăti amenzile de circulaţie vor rămâne fără permis.

De asemenea, depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile.

În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Citeşte mai mult pe româniatv.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 feb, 11:53
Paul
Numai aici este cea mai buna oferta de lucru!
Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ