Noul coronavirus din China - Organizația Mondială a Sănătății a decretat „urgență internațională”

| 30 ian, 23:43

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi seara că epidemia declanşată de noul tip de coronavirus apărut în China constituie acum o urgență de sănătate publică la nivel internațional, în condițiile în care maladia s-a extins în cel puțin 18 țări, informează AFP și Reuters.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a anunțat această decizie după o întâlnire a Comitetului de Urgență din cadrul OMS, un panel de experţi independenţi, în contextul dovezilor în creștere privind răspândirea maladiei în cel puțin 18 țări.
„Cea mai mare preocupare a noastră o reprezintă posibilitatea ca virusul să se propage în țările unde sistemele de sănătate sunt mai șubrede (...) Asta nu înseamnă că e vorba despre un vot de neîncredere în privința Chinei”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Bilanțul epidemiei de pneumonie virală s-a agravat joi, la 170 de morți în China, după un avans fără precedent al numărului zilnic de decese.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ