Noul Partid Popular - o idee veche cu oameni vechi?

| 20 mai, 2013

Extensia politică a fundaţiei patronate de Băsescu, Mişcarea Populară, vrea să reformeze politica românească folosind persoane pe care românii le asociază cel mai des cu corupţia.

Sebastian Lăzăroiu a anunţat un lucru pe care toata lumea îl ştia: PDL se fracturează, iar aripa care părăseşte partidul va face parte din noul Partid Popular. Ceea ce oamenii preşedintelui, Gabriel Berca şi Sebastian Lăzăroiu, anunţau ca fiind un nou „vehicul politic”, nu va fi chiar aşa de nou. Va fi mai degrabă un vehicul politic reciclat, în frunte cu Elena Udrea. O crede cineva că nu pleacă?

Florin Popescu, Elena Udrea, Antonie Solomon, aceasta este garnitura de start a noului Partid Popular, dacă e să interpretăm relatările din presa apropiată Palatului Cotroceni în sensul declaraţiilor lui Lăzăroiu. Cu astfel de nume, eşecul este garantat.

Extensia politică a fundaţiei patronate de Băsescu, Mişcarea Populară, vrea să reformeze politica românească folosind persoane pe care românii le asociază cel mai des cu corupţia. Interesant este faptul că reprezentanţii de seamă ai Mişcării Populare declară de fiecare dată că Partidul Popular nu va avea nicio legătură cu fundaţia, însă ei sunt singurii care oferă informaţii despre proaspătul partid, pe sistemul „a păţit un prieten de-al meu”. Adică eu, reprezentant al Mişcării Populare, anunţ lansarea acestui partid, dau detalii despre el, sunt singurul care face lucrul acesta, dar n-am nicio legătură cu acest partid şi ştiu toate aceste lucruri din auzite.

În tot acest timp, Elena Udrea declară că ea nu va părăsi PDL pentru noul Partid Popular, dar variantele sale de prezidenţiabili sunt Mihai Răzvan Ungureanu, Emil Boc şi Cristian Preda. Asta în condiţiile în care discuţia este ca la nou formatul Partid Popular să contribuie şi Forţa Civică, adică formaţiunea condusă de MRU, iar Cristian Preda a declarat la un moment dat că se va autosuspenda din PDL deoarece nu este de acord cu direcţia în care merge partidul şi cu faptul că lui MRU nu i se va permite să participe la cursa internă din PDL pentru desemnarea candidatului la preşedinţie.

Indiferent care va fi deznodământul, cine vor fi cei care vor părăsi PDL pentru a se înscrie în nou înfiinţata formaţiune politică, aceasta va fi, vorba românului, „aceeaşi Mărie cu altă pălărie” şi va fi uzată moral încă de la lansare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ