Noul şef peste Dacia, vânat de Guvernul de la Paris

| 14 dec, 12:05

Guvernul francez caută candidaţi pentru a-l înlocui pe Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte director general al Renault, compania care deţine Dacia.

Guvernul francez caută candidaţi pentru a-l înlocui pe Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte director general al Renault, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în condiţiile în care membrii Consiliului de Administraţie au început să-şi exprime dubiile privind păstrarea postului.

Carlos Ghosn a fost pus sub acuzare în Japonia pentru că a omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde yeni (38 milioane euro) realizate timp de cinci ani, între 2010 şi 2015. Chiar dacă Nissan l-a concediat pe Ghosn din postul de preşedinte, acesta rămâne în continuare preşedinte director general al Renault, grupul francez optând, pentru moment, pentru o conducere interimară.

Joi, Consiliul de Administraţie al Renault l-a menţinut pe Carlos Ghosn în funcţiile sale, după ce un raport preliminar intern a ajuns la concluzia că remuneraţia lui, în calitate de preşedinte director general de la Renault pentru perioada 2015-2018, este în conformitate cu legea.

Conducerea interimară este asigurată de către directorul operaţional Thierry Bollore, potrivit Agerpres. De asemenea, boardul Renault a cerut avocaţilor companiei să continue să analizeze informaţiile împotriva lui Carlos Ghosn furnizate de partenerul japonez Nissan.

Guvernul francez, cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15% şi două locuri în Consiliul de Administraţie, are un rol important în planurile de succesiune, scrie Realitatea Financiara.

Tag-uri: dacia, renault
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ