Noutățile programului Prima Mașină, pentru 2015

| 12 feb, 18:38

Guvernul a stabilit, în şedinţa de marţi, un plafon de garantare în anul 2015 de 350 de milioane de lei pentru Programul Prima Maşină.

La stabilirea acestui plafon au fost luate în considerare solicitările venite din partea instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare eligibile participante în cadrul Programului. De asemenea, persoanele care vor cumpăra un autovehicul prin Programul Prima maşină vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%.

De acest program pot beneficia toate persoanele fizice cu vârsta de minimum 18 ani, care obțin venituri și care îndeplinesc și celelalte criterii de eligibilitate, printre care să facă dovada, cu declarația pe proprie răspundere, că nu au mai deținut în proprietate un autoturism nou. La fel ca în cazul programului Prima Casă, această măsură face parte dintr-un plan elaborat de sprijinire a tinerilor români pe drumul pentru câștigarea independenței și stabilității financiare. Așa cum Prima Casă s-a dovedit a fi un proiect de succes, în egală măsură va fi și cazul cu Prima Mașină.

"Astăzi am aprobat banii pentru programul Prima Mașină! Cred că atât programul ‪Prima Casa, cât și programul ‪‎Prima Masinasunt de succes și trebuie să le continuăm. De asemenea, îmi doresc ca toți românii din afara granițelor să le poată accesa atunci când se întorc acasă", a notat Victor Ponta pe Facebook.

De asemenea, vestea bună îi vizează, în egală măsură și pe producătorii și dealerii auto, prin efectele benefice generate în industria auto. Practic, pe lângă faptul că Guvernul vine în întâmpinarea unei nevoi a tinerilor, în același timp stimulează consumul și susține producătorii autohtoni. Un alt efect la care autoritățile se așteaptă ca urmare directă a acestui program se referă la stimularea achiziționării de aututorisme mai puțin poluante, prin faptul că, pentru autoturismele ale căror emisii poluante de CO2 se situează peste 110 g CO2/km, valoarea maximă a garanției de stat prevăzută în cadrul Programului Prima Casă nu va depași 60% din valoarea creditului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ