NU AI FI CREZUT! Efectul POZITIV NEAȘTEPTAT al parolei PC-ului asupra vieții tale

| 09 iul, 2014

Efectul pozitiv al banalelor parole pe care le folosim zilnic pentru a ne loga pe diverse conturi a fost observat de un director de creatie care lucreaza in Shanghai, China, Mauricio Estrella, intr-o perioada dificila a vietii. Barbatul a descoperit ca tastarea zilnica a parolei „Forgive•h3r“ (Iart-o), dupa ce s-a despartit de sotie, a actionat ca o incantatie si l-a ajutat sa treaca peste furia nutrita fata de fosta partenera, potrivit adevarul.

„Eram nevoit sa tastez de cateva ori pe zi aceasta parola, de fiecare data cand se bloca ecranul computerului. Si de tot atatea ori imi aparea un screensaver cu poza fostei. Aceasta actiune simpla, care imi reamintea constant ca trebuie sa o iert, mi-a schimbat sentimentele negative fata de fosta sotie. M-a ajutat sa accept modul in care s-a incheiat relatia si sa descoper o noua modalitate de a trece peste depresia care ma acaparase“, a povestit Estrella pe blogul personal.

 

Pe masura ce a observat efectele benefice ale parolei legate direct de evenimentul din viata sa, Estrella a inceput sa-si seteze noi tinte pe care dorea sa le atinga, la fiecare 30 de zile. Asa a inceput sa foloseasca parola.


„Quit•smoking4ever“ (Lasa-te de fumat pentru totdeaua), „Save4trip•thailand“ (Economiseste pentru excursia in Thailanda), „Sleep•before12“ (Culca-te inainte de 12 noaptea). Singura parola care nu a dat rezultate a fost „Eat2times•day“ (Mananca de doua ori pe zi), menita sa-l determine sa dea jos cateva kilograme. Estrella sustine ca terapia cu parole l-a ajutat sa treaca peste depresie si sa-si puna oridine in viata. Intre timp si-a gasit o iubita, pe care a cucerit-o tot gratie unui mesaj tastat zi de zi, care i-a dat curajul sa faca pasul spre o noua relatie: „Ask•her4date“ (Invit-o in oras). „Astept cu nerabdare sfarsitul lunii pentru a schimba parola cu una noua, care ma va aduce mai aproape de atingerea unui nou scop“, a marturisit directorul de creatie.

 

Psihologul Jeanne Decker a confirmat efectele terapeutice ale parolelor care pot declansa gandirea pozitiva. „Cred cu tarie in puterea gandirii pozitive. Ne ajuta sa trecem peste momente negative si ne protejeaza de pericole“, a explicat aceasta pentru Daily Mail.  Tastarea unui mesaj cu insemnatate personala constituie o idee nemaipomenita din punct de vedere psihologic. Aceasta practica poate contrabalansa tendinta de a perpetua numai sentimente negative, sentimente care pot fi invinse prin acceptare, urmarirea unui nou scop, stimulare logicii si recapatarea autocontrolului, a subliniat specialistul.    


 

Un alt psiholog, Michael Mercer, a declarat ca a folosit cu succes acest gen de terapie cu parole pe unii din pacientii sai: „Oamenii se identifica, in cele din urma, cu propozitiile si cuvintele pe care le repeta cu convingere. Atata timp cat folosim atat de des parolele, mesajele pozitive, motivationale, vor ajunge sa produca schimbari in atitudinea de zi cu zi.“

 

Mercer a oferit exemplul unei paciente care a invins depresia in timpul unui program terapeutic ce a presupus schimbarea parolei cu mesaje de tipul  „ifeelhappy“ (sunt fercita), „ifocusonwhatiwant“ (ma concentrez pe ceea ce imi doresc) si „ismilealot“ (zambesc des).

 

In prezent, cele mai folosite parole sunt formate din combinatii de cifre sau cuvinte extrem de simple, precum „2013“, „123456“, „password“, „12345678“, „qwerty“ sau „abc123“, care sunt usor de retinut. Psihologii recomanda ca parolele sa fie schimbate cu mesaje motivationale, care ar putea sa ne faca viata mai frumoasa fara ca macar sa realizam cand se intampla acest lucru.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ