Nu doar avioanele dispar. FANTOMA de oțel care REAPARE de jumătate de secol

| 29 sep, 2014

Povestile cu fantome cam incep sa ne lase reci. Sa fim seriosi, unii poate au vedenii, altii vor doar sa atraga atentia asupra lor si inventeaza, iar altii isi exerseaza talentele de scriitor. Totusi, sunt situatii pe care nimeni nu le-ar putea inventa, intrucat sunt mult prea sinistre si parca depasesc efectiv mintea umana. Una dintre ele face referire la disparitia vaporului SS Baychimo.

In 1914, apele suedeze vedeau pentru prima data nava SS Baychimo, de 1.322 de tone de otel. Era un cargo al unei companii nemtesti. O perioada a facut naveta intre Hamburg si Germania, mai exact pana la inceperea Primului Razboi Mondial. Dupa izbucnirea acestuia, a fost transferat Marii Britanii drept "MONEDA de schimb" pentru toate pierderile suferite de Regat din cauza Germaniei. Uneori, transporta marfa, alteori pasageri spre Alaska si Columbia Britanica

Pe 1 octombrie 1931, nava a pornit intr-o calatorie de rutina spre Vancouver. Pe drum, din cauza unor bucati de gheata, echipajul a fost nevoit sa paraseasca vaporul si sa mearga pe jos pana in oraselul Barrow (efectiv deplasandu-se cu ajutorul sloiurilor de gheata). Dupa doua zile, oamenii s-au intors sa vada in ce stare era nava. Pentru ca era distrusa destul de mult, au facut o tabara in apropiere de ea, ca sa o poata supraveghea tot timpul. Din pacate, vremea nu le-a fost prielnica, astfel ca firma pentru care lucrau a trimis alta nava ca sa-i salveze. 22 de persoane au acceptat sa se intoarca, dar capitanul si alti 14 oameni au ales sa ramana, primind provizii pentru toata iarna. 


Pe 24 noiembrie, insa, in timpul unei ceti extrem de dense, nava pur si simplu s-a evaporat. Pentru ca nu au gasit-o, cei 15 ramasi au parasit locul, intorcandu-se la casele lor. Dupa nici o saptamana au auzit, in schimb, ca nava plutea in deriva, la vreo 45 de mile de locul din care disparuse. Cand au ajuns la ea, au vazut ca e distrusa aproape in totalitate, asa ca au salvat de pe ea ce se mai putea. La scurt timp, a disparut in apele Atlanticului. Dupa 23 de ani, mai exact in martie 1962, echipajul altui vapor a vazut-o cum plutea in deriva, in Marea Beaufort. Nava se intorsese de unde plecase... De atunci si pana in 1969 a mai fost vazuta de cateva ori, dupa care iarasi a disparut. De atunci, nimeni nu mai stie de ea. 

Se crede ca s-a scufundat, dar pana acum nu s-a gasit nimic, desi s-au facut multe cercetari in zona in care se presupune ca ar fi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ