Nu e GLUMĂ! Benzina şi motorina se scumpesc cu 41 de bani pe litru, de la miezul nopţii

| 31 mar, 2014

Companiile petroliere vor scumpi masiv carburanţii, din această noapte, ca urmare a introducerii accizei suplimentare la carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru.

Petrom, cea mai mare companie petrolieră, va creşte preţurile la benzină şi motorină cu 41 de bani pe litru, iar Rompetrol, numărul doi pe piaţa locală de distribuţie, va anunţa nivelul majorărilor de preţ la ora 14.00.

Companiile petroliere vor creşte preţurile ca urmare a introducerii de la 1 aprilie, a accizei suplimentare la carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru. După miezul nopţii, la staţia Petrom de pe strada Braşov din Bucureşti, de exemplu, benzina standard de 95 va costa 6,26 lei pe litru, iar benzina extra, cu o cifra octanică de 99, va costa 6,71 lei litrul. Motorina va costa 6,38 lei litrul.

Premierul Victor Ponta a anunţat recent că va fi găsită o formulă prin care firmele de transport  să primească înapoi patru cenţi din majorarea de şapte cenţi (de fapt 8,7 cenţi cu TVA) care se va aplica pentru fiecare litru de motorină achiziţionat. Noua acciză va aduce bugetului de stat circa 400 de milioane de euro, în acest an.

Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de taxe, de cursul de schimb dar şi de condiţiile de piaţă.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil, Mol şi Eni (Agip).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ