NU GĂSIM ministru de Finante? CE PERSONAJ EXOTIC îşi oferă serviciile pentru acest post

| 20 mar, 14:20

Senatorul liberal Cristian Bodea s-a oferit vineri să ocupe funcţia de ministru al Finanţelor, dacă premierul Victor Ponta nu reuşeşte să găsească un PSD-ist, transmite Agerpres.

'Am văzut că nu mai are nimeni curajul să meargă ca ministru.(...) Mă ofer către domnul Ponta să merg ministru al Finanţelor, pentru că eu nu mă tem de DNA. Dacă domnul Ponta nu găseşte un pesedist care să aibă curajul să iasă de sub pat, vin eu ca ministru al Finanţelor, fără să îmi fie frică de DNA. Pentru că dacă nu am de gând să fac şmecherii şi nici nu am făcut, nu am de ce să mă tem de justiţia română. Un ministru trebuie să fie un bun manager,' a declarat, în conferinţă de presă, senatorul Cristian Bodea.

Prima prioritate a noului ministru al Finanţelor ar trebui să fie, în opinia senatorului Bodea, revitalizarea şi stimularea afacerilor româneşti.

'Eu nu cred în investitori străini providenţiali. Atâta timp cât vom sta cu mâna întinsă la străini să vină să investească în România, vom fi o ţară de doi bani. Dacă vrem să fim pe picioarele noastre, trebuie să stimulăm românii să-şi dea drumul la spiritul creativ, să aibă încredere să investească şi să-şi facă propriile afaceri. Şi dacă fiecare român îşi va găsi locul printr-o afacere a lui sau lucrând într-o afacere făcută de alt român, vom fi pe picioarele noastre,' a subliniat Bodea.

ULTIMA ORĂ: A fost numit viitorul ministru de Finanţe. CINE e ministrul-surpriză

El a menţionat că, în condiţiile în care România dispune de fonduri europene de miliarde de euro pentru infrastructură (apă, canalizare, drumuri), banii colectaţi din taxe, din care se face bugetul ţării, nu trebuie să fie folosiţi cu prioritate pentru 'ţeavă şi drum' ci pentru asigurarea serviciilor de bază pentru cetăţean (medicină, educaţie).

Liberalul Bodea are sugestii şi pentru activitatea ministrului pentru relaţia cu parlamentul.

'Noi avem ministru pentru relaţia cu parlamentul care, teoretic, ar trebui să fie la noi (în parlament-n.r.) toată ziua. Nu l-am văzut în viaţa mea. Decât la televizor. Şi pe Nicolicea şi pe Voicu. Ca să nu spuneţi că vorbesc despre PSD. Pe Voicu nu l-am văzut nici măcar la grup în vizită, dar în parlament. Vin directoraşi şi un secretar de stat. Chiar m-am gândit să propun ca ministrul pentru relaţia cu parlamentul să fie ales de către parlament, nu de către premier; şi, ca să fie şi mai sigur, ar trebui să fie de la opoziţie. Ca să fie tot timpul o voce în guvern care să atragă atenţia: Parlamentul primează, mai las-o cu ordonanţele de urgenţă!' După cum vedeţi, caut soluţii pentru a însănătoşi sistemul şi de a-l regla', a spus Bodea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ