Nu mai face GREŞEALA să le arunci. 10 alimente pe care le poti consuma şi după ce expiră

| 17 iun, 2014

Daca fiecare om s-ar gandi de doua ori inainte sa arunce alimentele expirate, ar economisi foarte multi bani din bugetul lunar pentru hrana. Iată zece alimente pe care le poti consuma si dupa ce expira:

Roşiile

Cu cat sunt mai moi, cu atat sunt mai delicioase. Spre deosebire de alte legume, rosiile se fac mai dulci cu trecerea timpului. Trebuie sa le eviti daca fac mucegai sau au o aroma de alcool.

File de peşte

Pestele crud filetat, precum codul sau somonul, poate fi mancat timp de patru saptamani dupa ce este prins, daca este pastrat la frigider sub cinci grade Celsius. Ca sa poata fi mancat, pestele alb ar trebui sa aiba pielea transparenta si lucioasa, sa nu aiba miros, iar carnea sa ramana ferma atunci cand este apasata. Daca pare inchisa la culoare, raman semne ale apasarii sau miroase a sapun, arunca-l.

Îngheţata

Din cauza faptului ca are foarte multe grasimi, inghetata nu are o viata prea lunga chiar daca o tinem la congelator. Isi va pierde aroma in trei luni. Daca inghetata are un gust acru, de iaurt sau de crema de branza, arunc-o.

Carne procesată

Carnea procesata este foarte periculoasa. Aceasta este expusa la bacterii precum E.Coli sau listeria. Daca ti se pare ca mezelurile tale au o crusta care seamana cu mucegaiul, arunca-le. Daca burgerul sau carnatii sunt lipiciosi sau au o tenta albastra, nu ii manca.

Oua

Ouale se pot consuma trei saptamani dupa ce au expirat. Pentru a testa, pune un ou intr-un pahar cu apa. Daca pluteste, arunca-l. Daca se scufunda, este inca bun.

Iaurtul

Acesta poate fi mancat si dupa doua luni de la expirare. Atunci cand este procesat, este supus unui fenomen de fermentatie lactica, o metoda de prezervare care face ca laptele sa nu se strice. Arunca iaurtul daca vezi urme de mucegai.

Carnea de vita

Ea poate fi gatita si dupa sase saptamani de la taierea animalului. Poti depasi termenul de valabilitate cu cateva zile. Daca incepe sa miroasa a putred, a venit momentul sa o arunci.

Condimentele şi faina

Daca pe eticheta scrie ca au fost pasteurizate la abur, inseamna ca le poti consuma cel putin sase luni.

Carnea de pui

Puiul se deterioreaza foarte repede. Daca miroase a carne putrezita sau a lapte acru, trebuie aruncat. Inainte de asta, spala-l sub un jet de apa rece pentru a vedea daca mirosul nu vine cumva de la ambalaj. Daca au trecut doua zile de la data expirarii, trebuie neaparat sa il arunci.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ