Nu mancaţi în faţa televizorului. Iată ce vi se poate întâmpla

| 18 ian, 2014

Ce poate fi mai relaxant decat sa te asezi in fata televizorului cu o farfurie plina de mancare? E atat de relaxant incat de cele mai multe ori ajungi sa uiti ca nu mai ti-e foame si sa tot mananci…pana se termina filmul sau talk-show-ul.

Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa nu mai mananci in fata televizorului sau macar sa nu te mai ingrasi, mancand cu ochii la un serial. O foarte buna metoda de a combate mancatul la televizor este sa faci exercitii fizice: gimnastica, bicicleta sau yoga. Exercitiile fizice asociate cu privitul la televizor nu numai ca te tin departe de mancare dar te tin si departe de plictiseala. Si dupa ce ai transpirat pe bicicleta o jumatate de ora, parca nu mai iti vine sa mananci o farfurie plina de cartofi prajiti! Prea obosita sa faci miscare?

Ti-e foame rau si tot ce vrei este sa te trantesti pe canapea si sa dai drumul la TV? Atunci mananca ceva dar incearca sa alegi niste mancaruri mai sanatoase. Este important sa ai la indemana, in frigider sau in camara, mancare sanatoasa si nu junk food. Repede-te la niste legume din care iti poti prepara rapid o salata si nu la punga de popcorn cu unt pentru micorunde.Si totusi ti-e pofta de ceva mai cu “gust”, poate de un desert plin de calorii? Iata un truc ce te poate ajuta. Urmareste personajele slabe din filmul pe care il vizionezi.

Incearca sa nu te mai gandesti la ceea ce doresti sa mananci ci la cum vin hainele pe acele personaje, la cat de bine arata, la cum ai arata tu in acele haine etc. Asta iti va pacali pofta de dulciuri sau de junk food pentru o vreme.Daca chiar te apuci sa manaci niste junk food macar nu-ti lua toata portia cu tine. De exemplu, dintr-o cutie de pizza pe care tocmai ai comandat-o, pune-ti pe farfurie doar 2 felii si lasa restul cutiei in bucatarie.

Astfel vei evita sa mananci tot ce ai in fata, doar pentru ca esti atenta la ce se intampla la televizor si nu la cei ai in farfurie. O ultima recomandare este sa incerci sa limitezi durata privitului la televizor. Cumpara un joc pe care il poti juca impreuna cu familia sau prietenii (remi, table etc) si care iti va tine mintea si mainile ocupate. Reducand timpul petrecut in fata televizorului vei face o mare favoare siluetei tale!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ