Nu ştiai ASTA! GREŞELILE pe care le faci de fiecare dată când găteşti ciupercile

| 21 mai, 2014

Sunt o garnitura sanatoasa, gustoasa si usor de preparat. Totusi, ca sa te bucuri de un gust intens si o textura ca la carte, ai grija sa nu faci anumite greseli atunci cand le gatesti.

1. Nu le spala
Ciupercile nu trebuie spalate in multa apa, pentru ca se comporta ca niste bureti: absorb apa si nu mai sunt la fel de bune. De aceea, e bine doar sa le cureti cu un prosop de bucatarie sau cu o perie speciala, scrie foodstory.ro.

2. Nu le gati incet sau la foc mic
Ciupercile au multa apa in compozitie, care se evapora atunci cand le gatesti. Daca dai focul la mic, vor fierbe in apa lor. Daca dai focul la mediu sau mare, apa se va evoapora foarte repede si ciupercile se vor rumeni foarte frumos si vor avea o aroma intensa.

3. Nu le gati fara grasime
Ciupercile trebuie gatite in unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai langa ele atunci cand le gatesti si fii cu ochii pe tigaie - daca este uscata, mai adauga niste grasime.

4. Nu folosi capac
Ciupercile se gatesc fara capac, astfel incat apa continuta sa se poate evapora.

5. Nu le taia intotdeauna

Ca sa se gateasca bine, nu trebuie sa le tai intotdeauna. Mai ales daca e vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe.


Tag-uri: ciuperci
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ