Număr record de participanţi la Congresul UDMR

| 25 mai, 2013

Lucrările celui de-al XI-lea congres UDMR au început, astăzi, în Sala sporturilor din Miercurea Ciuc. În cadrul reuniunii vor fi aduse modificări la statutul şi la programul formaţiunii.

La congres iau parte 777 de delegaţi, din 28 de organizaţii ale UDMR, 126 de invitaţi şi 166 de jurnalişti, din România şi Ungaria, fiind vorba de cel mai mare eveniment din istoria de 24 de ani a Uniunii. Cea mai mică delegaţie prezentă la evenimentul de la Miercurea Ciuc este cea a UDMR Suceava, formată din doi membri. 

Secretarul general al UDMR, Kovács Péter, comisarul şef al Congresului, a declarat, pentru AGERPRES, că principalele modificări la statut vizează înfiinţarea unei organizaţii de femei, implicarea mai accentuată a primarilor în organismele naţionale şi înfiinţarea Preşedinţiei Naţionale, cu 9 membri. 

În ceea ce priveşte programul UDMR, se vor adopta mai multe documente, pe opt direcţii importante, cum ar fi dezvoltarea Ţinutului Secuiesc, problemele diasporei interne, alegerile europarlamentare, Iniţiativa Civică Europeană pentru protejarea minorităţilor, amendarea Constituţiei, regionalizarea, atacurile asupra comunităţii şi a simbolurilor maghiarilor.

Delegaţii UDMR vor adopta şi un document referitor la problemele economice, în care propun soluţii în zece puncte pentru trecerea României de la perioada de criză la dezvoltare economică. 

Documentele au fost elaborate de specialiştii Uniunii în baza propunerilor înregistrate cu ocazia consultărilor publice din ultimele luni cu organismele asociate, respectiv cu organizaţiile judeţene ale UDMR. Lucrările reuniunii sunt conduse de Biro Rozalia, preşedinta Consiliului Reprezentanţilor Unionali. 

La congres participă liderii celor mai importante formaţiuni politice din România, respectiv preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, liderul PDL, Vasile Blaga, preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu. De asemenea, au acceptat invitaţia de a participa la lucrări şi importanţi lideri politici din Ungaria, respectiv reprezentantul partidului de guvernământ, Rogán Antal - preşedintele grupului parlamentar FIDESZ, vicepreşedintele Parlamentului ungar, Újhelyi István, din partea Partidului Socialist, şi vicepremierul de la Budapesta, Semjén Zsolt, preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat. 

La Miercurea Ciuc sunt prezenţi şi preşedintele Partidului Comunităţii Maghiare din Slovacia, Berényi József, precum şi Hans Heinrich Hansen, preşedintele Federal Union of European Nationalities, din care UDMR face parte, iar preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, va transmite un mesaj video participanţilor la congres. 

Coordonatorul principal al Congresului, Kovacs Peter, spune că organizatorii au pregătit detalii tehnice inovatoare, precum: proiecţii pentru scenă, infografică, clipuri video şi spoturi audio. Potrivit acestuia, pentru prima dată un partid politic la un congres în România foloseşte o aplicaţie de smartphone pe care pot fi urmărite noutăţi de la eveniment. Lucrările vor fi transmise online pe site-ul UDMR şi pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ