NUMĂR URIAŞ al clienţilor Volksbank care au acceptat să-şi convertească creditele în franci elveţieni

| 07 iul, 15:45

Peste 17.000 de clienţi ai Volksbank România (VBRO) s-au programat, în ultimele două luni, pentru a discuta oferta de conversie în lei sau euro a creditelor luate în franci elveţieni, iar 11.000 dintre aceştia au semnat condiţiile Băncii Transilvania (BT), potrivit unui comunicat de presă al BT, informează Agerpres.

Oferta unică de conversie a creditelor CHF în euro sau lei este valabilă până la data de 31 iulie 2015.

Rezultatele înregistrate până în prezent referitoare la oferta de conversie arată că peste 11.000 de clienţi (60% din totalul celor care pot beneficia de ofertă) au semnat contractele aferente, devenind astfel clienţi BT.

În plus, de la începutul campaniei, din 4 mai 2015, şi până la ora actuală, peste 17.000 de clienţi Volksbank România, reprezentând 95% dintre cei vizaţi, s-au programat pentru a le fi prezentată oferta de către echipele VBRO şi BT. Dintre aceştia, 72% (13.000 de persoane) au acceptat condiţiile, în sensul că fie au semnat deja, fie s-au programat pentru semnarea contractelor, în perioada următoare.

Pe de altă parte, 96% dintre clienţii care au acceptat oferta au ales ca monedă de conversie leul.

Potrivit sursei citate, oferta BT şi VBRO vizează: returnarea sumelor deja plătite de clienţii cu credite în franci elveţieni, în contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului în sold, respectiv reducerea de 22,5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din franci, aplicabilă la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

În plus, oferta poate fi accesată în peste 100 de sedii VBRO din ţară, pentru localizarea unităţilor putând fi consultat site-ul Volksbank România.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României /BNR/, portofoliile băncilor comerciale din România aveau, la 1 ianuarie 2015, un număr de 65.000 de persoane cu credite în franci elveţieni, dintre care peste 36.500 au solicitat, până la începutul lunii iunie, conversia sau restructurarea împrumuturilor. Din totalul cererilor de conversie sau restructurare a creditelor în franci elveţieni, 15.594 au fost soluţionate, iar 20.000 sunt în lucru. În acest context, un număr de 30.000 de clienţi nu au înaintat băncilor nicio cerere de conversie sau restructurare a creditelor pe care le au în această monedă.

În data de 15 ianuarie 2015, francul elveţian s-a apreciat puternic pe pieţele internaţionale, câştigând aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Naţională a Elveţiei (BNS) a renunţat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani.

Până în acest moment, doar Banca Transilvania /BT/ a venit cu o schemă de conversie a creditelor contractate în franci elveţieni.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 9,8%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,91 de milioane de clienţi activi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC - Banca Mondială.

La finele anului trecut, Banca Transilvania a achiziţionat 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank şi WGZ Bank. Documentele de perfectare a tranzacţiei pentru achiziţionarea directă şi indirectă a 100% din acţiunile Volksbank România au fost semnate în data de 7 aprilie a acestui an.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ