Numărul de PARTENERI SEXUALI îți afectează CĂSNICIA! Iată modul SURPRINZĂTOR în care se întâmplă!

| 27 aug, 2014

Femeile care au avut mai mulţi parteneri sexuali înainte de căsătorie au căsnicii mai puţin fericite, dar o asemenea corelaţie nu a fost observată şi în cazul bărbaţilor.

Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetătorii care lucrează în cadrul National Marriage Project din SUA.

Rezultatele cercetătorilor au fost expuse în raportul ‘Before ‘I Do’: What Do Premarital Experiences Have to Do with Marital Quality Among Today’s Young Adults?’, publicat la  University of Virginia, de către Galena K. Rhoades and Scott M. Stanley.

Cercetarea a avut în vedere 1.294 femei şi bărbaţi necăsătoriţi, cu vârsta de 18-34a ani, care au fost urmăriţi timp de 5 ani, interval în care 418 dintre ei s-au căsătorit. Numai 23% dintre aceştia avuseră relaţii sexuale exclusiv cu persoana cu care se căsătoriseră.

Conform raportului, peste jumătate dintre femeile chestionate şi care avuseseră relaţii sexuale numai cu soţii lor se declarau foarte mulţumite de căsniciile lor.

În schimb, se declarau satisfăcute de mariaj doar 42% dintre femeile care avusesră relaţii sexuale premaritale cu 2-9 parteneri şi numai 22% dintre cele care avuseeră, înainte de căsătorie, 10 sau mai mulţi parteneri sexuali.

În schimb, pentru bărbaţi, numărul partenrelor sexuale înainte de căsătorie nu pare să aibă vreo legătură cu gradul de satisfacţie în căsnicie.

Mulţi oameni, spun autorii raportului, cred că ceea ce au făcut în tinereţe nu le afectează relaţiile de la vârsta adultă, dar concluziile raportului arată altceva: experienţele din trecut au impact asupra fericirii în căsnicie.

E posibil ca femeile care au avut mai mulţi parteneri să fie mai puţin mulţumite de căsnicia lor deoarece sut conştiente de existenţa unor alternative.

De asemenea, mai multe relaţii în trecut înseamnă mai multe despărţiri, ceea ce poate duce la o viziune mai negativă asupra dragostei, ceea ce poate avea impact asupra mariajului.

„Asta nu înseamnă neapărat că sexul înainte de căsătorie va prejudicia căsnicia, dar, pentru femeile care urmăresc să aibă o căsnicie reuşită, sexul premarital cu mulţi parteneri poate fi riscant”, spun cercetătorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ