Numărul milionarilor a crescut până la 13,7 milioane în 2013. Averea lor atinge 52.620 de miliarde de dolari

| 18 iun, 2014

Numărul milionarilor din întreaga lume a crescut cu aproape două milioane anul trecut, iar averea combinată a acestora s-a majorat şi ea cu 14%, stimulată de creşterea pieţelor bursiere şi îmbunătăţirea economiilor, arată un studiu publicat miercuri, transmite Reuters.

Potrivit ultimei ediţii a raportului realizat de Capgemini şi Royal Bank of Canada, numărul persoanelor care pot să investească cel puţin un milion de dolari a crescut cu 15% în 2013 până la 13,7 milioane, iar averea lor combinată a crescut până la 52.620 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că anul trecut a fost al cincilea an de creştere după criza financiară din 2008.

Deşi America de Nord este în continuare regiunea care găzduieşte cel mai mare număr de milionari din lume, 4,33 milioane de persoane cu o avere combinată de 14.900 miliarde de dolari, Asia-Pacific vine puternic din urmă şi ar urma să devanseze America de Nord în 2014. În rândul ţărilor, SUA are cea mai mare populaţie de milionari, patru milioane de persoane, urmată de Japonia, 2,3 milioane, Germania, 1,1 milioane şi China cu 758.000 de milionari. Împreună, cele patru ţări găzduiesc aproximativ 60% din milionarii din întreaga lume.

Studiul mai arată că populaţia de milionari include şi o cifră de 128.300 de persoane ultra-înstărite, cei care pot investi o sumă mai mare de 30 de milioane de dolari. Deşi acest segment reprezintă doar 0,9% din populaţia persoanelor înstărite aceştia controlează 34,6% din avuţia totală a grupului de milionari.

'A fost a doua mare creştere a populaţiei de milionari după 2000 şi motivul este că 2013 a fost un an foarte bun pentru pieţele financiare' a declarat George Lewis de la RBC cu ocazia Reuters Global Wealth Management Summit.

Raportul a fost realizat pe baza unui sondaj care a inclus peste 4.500 de persoane înstărite din 23 de ţări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ