Nunţi şi înmormântări oficiate GRATIS! Ce condiţii TREBUIE să îndeplineşti ca să beneficiezi de acest lucru

| 13 mai, 09:54

Creştinii ortodocşi care îşi plătesc anual contribuţia către parohia de care aparţin ar putea avea anumite beneficii din partea bisericii.

Mai mulţi senatori şi deputaţi vor ca toţi românii care sunt la zi cu taxa către biserica de care aparţin să nu mai plătească alţi bani atunci când apelează la serviciile preotului din parohie. Concret, aceştia nu vor mai scoate din buzunare bani pentru nunţi, botezuri, sfeştanii, înmormântări sau alte servicii religioase.

Decizia ar urma să se aplice numai dacă proiectul de lege care va fi depus zilele acestea în Parlament va fi adoptat de către aleşi. Mai mult, dacă enoriaşul doreşte să se căsătorească religios într-o altă parohie, el nu va plăti pentru acest serviciu, ci îi va arăta preotului chitanţa prin care dovedeşte că este la zi cu plata anuală a contribuţiei, se mai arată în draftul de lege.

“Credincioşii plătesc anual o taxă către parohia din care fac parte, bani destinaţi întreţinerii acelei parohii. Cred că este normal ca atunci când un om are un eveniment, fie el nuntă, botez sau înmormântare, să nu mai plătească pentru serviciul religios, întrucât a plătit o dată. Sunt nenumărate cazuri în care credinciosul nu are astfel de evenimente, dar el îşi plăteşte taxa, fără a beneficia de vreun serviciu religios”, ne-a declarat deputatul PNL Dragoş Gunia, unul dintre iniţiatorii legii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 14:27
MARIA
De lucru
Oamenii de succes au o atitudine de incredere, de asteptari optimiste. Ei se asteapta sa aiba succes, ei se asteapta sa placa celorlalti. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea Succesul in viata. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
13 mai, 10:08
Angelica
Munca la domiciliu
Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ