UPDATE ADRIAN IOVAN A MURIT. Un al doilea deces, confirmat după tragedia aviatică din Apuseni

| 20 ian, 2014

Coordonatorul Programului Naţional de Transplant, Victor Zota, a declarat luni seară, la Realitatea TV, că medicul rezident care se afla în avionul prăbuşit în munţii Apuseni a decedat, transmite Agerpres.

UPDATE 'Colega rezident nu a supravieţuit. Nu a supravieţuit în urma resuscitării. Nu avea voie o echipă de profesionişti să apeleze la voluntari. Ar fi trebuit să fie găsiţi în aproximativ o oră', a spus Zota. 

El a adăugat că a vorbit de cel puţin şase ori cu medicul Zamfir de la Institutul Clinic Fundeni care s-a aflat în avion. 

Adrian Iovan, cel care pilota avionul prăbuşit în judeţul Cluj, a murit, potrivit unor reprezentanţi ai MAI.

UPDATE Adrian Iovan, cel care pilota avionul prăbuşit în judeţul Cluj, a murit, potrivit unor reprezentanţi ai MAI.

Totodată, o femeie, medic rezident, a fost resuscitată, primind îngrijiri medicale de specialitate, au informat sursele citate, potrivit Agerpres.

Alţi doi dintre răniţii în accidentul aviatic au fost coborâţi, de către cei care i-au găsit, într-o zonă de unde vor putea fi preluaţi cu ambulanţa, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, plutonier Alina Bălaş.

În locul în care au fost găsiţi răniţii a ajuns şi un echipaj de la Salvamont Bihor.

UPDATE Adrian Iovan a murit, a declarat la România TV un localnic care a reuşit să ajungă până la locul în care avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit. Localnicul a mai spus că pilotul decedat este încă încarcerat, patru persoane coboară pe picioare, iar două dintre victime sunt cărate de jandarmi.

UPDATE 22:30 Potrivit Romania TV, pilotul Adrian Iovan şi o tânără medic rezident sunt în stare foarte gravă. Femeia a intrat în stop cardiorespirator, a fost resuscitată şi transportată de către săteni pe braţe până în localitatea Pietreasa, situată la limita judeţelor Alba şi Cluj, de unde să fie preluat de ambulanţă.

Pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut cunoştinţa de mai mult timp, iar copilotul are ambele picioare fracturate.

După ora 22.00, echipajele ISU au reuşit să ajungă la locul incidentului aviatic şi în scurt timp vor începe coborârea victimelor. Unele dintre ele sunt încarcerate.

UPDATE 22:00 Potrivit România TV, victimele vor fi transportate la Cluj pentru investigaţii şi ingrijiri medicale. Din primele informaţii, toţi pasagerii sunt în viaţă, dar sunt răniţi grav. Mai mult, din cauza rănilor şi a frigului, două dintre victime, un student şi pilotul, şi-au pierdut cunoştinţa.

Cei șapte pasageri ai avionului prăbușit au fost găsiți de mai mulți localnici din localitatea Horea. Fostul primar al acestei comune, Cornel Olaru, a fost cel care a mobilizat întreaga comunitate pentru a căuta avionul. "Trei oameni de la noi din sat au descoperit avionul Vârful Petrești. Am vorbit cu medicul Radu Zamfir, care se afla la bord și care a acordat primul ajutor medical celor aflați în interior.Patru dintre pasageri nu au nimic. O femeie este încarcerată iar alte două persoane au răni mai ușoare. Tot medicul Zamfir mi-a spus și cum s-au prăbușit. Au zburat foarte jos prin ceață și la un moment dat avionul s-a lovit de vârful unui brad și s-au trezit la pământ", a spus Cornel Olaru, potrivit StirideCluj, preluat de romaniatv.net.

Locuitorii din Horea au luat legătura cu salvatorii și ss-au deplasat pentru a-i ajuta pe cei 7 pasagerii.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că persoanele rănite în accidentul de avion de lângă Beliş au fost găsite, urmând a se organiza transportul acestora la spital.

UPDATE 19:45 Pasagerii avionului care a aterizat forţat luni au fost găsiţi la orele serii de către salvamontişti în zona Pasului Ursoaia, Beliş, în Munţii Apuseni, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Judeţean Cluj, Monica Costin.


Ea a adăugat că urmează să ajungă la locul accidentului şi echipajele ISU.

UPDATE: Un avion a aterizat forţat luni după-amiază în zona localitaţii Fântânele, judeţul Cluj. În aeronavă se aflau şapte persoane, patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor. Medicul chirurg Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, aflat în avion, este cel care a sunat la 112.

În avion se mai aflau un medic chirurg de la Beiuș, Sorin Ianceu, care a suferit o fractură la membrele superioare și posibile contuzii la coloană, potrivit Digi 24. Un alt chirurg, de la Spitalul Elias, acuză dificultăți de respirație, ceea ce ar putea indica o posibilă contuzie de cutie toracică. Pilotul și copilotul au răni la picioare, a precizat la Digi24 Aleodor Frâncu, director ROMARSA.

Trei echipaje SMURD au plecat spre locul accidentului. De asemenea, elicopterul de la SMURD Mureş trimis la locul unde a aterizat forţat avionul s-a retras din zona accidentului, din cauza ceţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Avionul este de tip BN2, cu 10 locuri. Avionul era foarte vechi, fiind fabricat acum 40 de ani. Se pare ca aeronava a avut probleme si in trecut.
UPDATE Pilotul avionului prăbuşit ar fi Adrian Iovan.

Potrivit primelor informaţii, aeronava aparţinea Agenţiei Naţionale de Transplant şi efectua o cursă Bucureşti- Oradea. Elicopterul transporta organe pentru transplant.

"Din datele pe care le avem noi, am luat legatura cu un supravieţuitor, nu ar fi decedaţi, doar persoane rănite. Din datele pe care le cunosc ar fi o areonavă de stat, dar nu vreau să intru în detalii. Este vorba de doi oameni personalul aeronautic, cinci persoane, personalul medical", a declarat Ioan Burcău, inspector-şef IGSU, pentru România TV.
Medici mergeau la Oradea pentru prelevarea unui ficat.
O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj. Avionul era pilotat de Adrian Iovan. După câteva ore de căutări, victimele accidentului au fost găsit de un pădurar.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ