O avocată, cercetată după ce ar fi cerut bani în numele unui procuror

| 03 noi, 2013

O avocată din Baroul Satu Mare a fost prinsă în flagrant când primea 5.000 de euro de la doi clienţi cărora le ceruse banii în numele unui procuror, pentru o soluţie favorabilă într-un dosar. Iniţial, femeia a fost reţinută, iar apoi a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Potrivit unor surse judiciare, o avocată din Baroul Satu Mare a fost reţinută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de procurorii DNA Oradea, iar sâmbătă a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant când primea 5.000 de euro pretinşi în numele prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Satu Mare, potrivit Mediafax.

Sursele citate spun că avocata Ancuţa Ardelean a cerut banii de la doi tineri din localitatea bihoreană Valea lui Mihai care îi erau clienţi şi care fuseseră cercetaţi la Parchetul Judecătoriei Satu Mare pentru trecere ilegală a frontierei.

În dosarul respectiv, bihorenii, plecaţi la muncă în Belgia, fuseseră scoşi de sub urmărire penală şi amendaţi administrativ pentru faptele lor, soluţie care le-a fost comunicată acasă în cursul săptămânii trecute.

Ardelean, neştiind acest aspect, i-a aşteptat vineri, când cei doi se întorceau în ţară, şi le-a spus că trebuie să plătească 17.000 de euro, bani care ar fi fost ceruţi de prim-procurorul Parchetului Satu Mare, pentru a nu fi trimişi în judecată, afirmă aceleaşi surse.

Având dovada că avocata îi minte, cei doi bihoreni au sunat la Telefonul verde al Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru a sesiza fapta de corupţie, cazul fiind preluat de procurorii DNA Oradea.

Potrivit surselor citate, în aceeaşi seară, Ardelean a fost sunată de denunţătorii ei şi chemată la Valea lui Mihai ca să îi înmâneze un avans de 5.000 de euro din cei 17.000 de euro solicitaţi. Femeia a fost ridicată de anchetatori imediat după preluarea plicului cu bani şi reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă, mai spun sursele menţionate.

Sâmbătă, Ancuţa Ardelean a fost prezentată din nou în faţa procurorului, pentru audieri. Pusă în faţa dovezilor, femeia a recunoscut acuzaţiile care îi erau aduse, motiv pentru care a fost eliberată, primind interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ