O bombă din cel de-al Doilea Război Mondial a fost găsită pe un şantier din Galaţi

| 22 aug, 2013

Bomba de aviaţie de o sută de kilograme descoperită pe şantierul unui mall a fost preluată de pirotehniştii Unităţii Speciale de Intervenţii în Sistemul de Urgenţă Ciolpani şi transportată la Poligonul Braniştea din judeţul Galaţi, a declarat joi purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, căpitan Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, deşi iniţial se stabilise detonarea bombei în locul unde a fost găsită de muncitori, ulterior, la intervenţia pirotehniştilor de la unitatea din Ciolpani, s-a hotărât, dat fiind faptul că nu exista pericol de explozie, ca aceasta să fie transportată în Poligonul Braniştea unde va fi detonată.

Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat pe gălăţenii de pe străzile Milcov, Călăraşi şi bulevardul George Coşbuc după ce în zonă a fost descoperită bomba din timpul celui de-al doilea război mondial. Oamenii au fost sfătuiţi să-şi închidă geamurile de la case şi să-şi părăsească locuinţele pentru intervalul orar 16.00-17.00. De asemenea, circulaţia rutieră pe bulevardul George Coşbuc, de la intersecţia cu strada Bucovinei până la intersecţia cu strada Silozului, a fost închisă începând cu ora 15.00.

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Bocăneanu, a declarat, la ieşirea din şantierul în care s-a găsit bomba de aviaţie, că în urma reevaluării situaţiei vor fi evacuate doar 30 de case aflate în vecinătatea locului unde se va produce detonarea: "Situaţia a fost evaluată, bomba se află la o adâncime de 2,5 metri în pământ, deci pericolul considerat extrem de mare, nu mai este aşa de mare. Ca urmare s-a luat decizia evacuării a doar 30 de case aflate în imediata apropiere a şantierului. Rămâne de văzut ce va mai decide ca măsuri de protecţie şi echipa de pirotehnişti, care vine de la Bucureşti".

O bombă de aviaţie din cel de-al doilea război mondial a fost găsită, joi, de muncitorii care lucrează pe un şantier din Galaţi, la construcţia unui mall.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, căpitan Eugen Chiriţă, a declarat iniţial că bomba nu poate fi mutată în condiţii de siguranţă absolută, la o manevră greşită existând riscul unei explozii. De aceea în primă fază s-a luat decizia ca bomba să fie detonată chiar în locul unde a fost găsită şi iniţial se hotărâse ca pe o rază un kilometru să fie evacuată populaţia.

Pe locul unde se află şantierul mall-ului a fost un aerodrom militar care în timpul războiului ar fi fost bombardat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ