O cercetătoare din Cluj a fost premiată de Barack Obama

| 07 aug, 2014

O tânără cercetătoare clujeancă, premiată în 2009 de preşedintele SUA, Barak Obama, va primi joi titlul de 'Cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca'.

Rada Flavia Mihalcea a absolvit în anul 1997 Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. După ce a obţinut titlul ştiinţific de doctor în automatizări şi calculatoare a devenit profesor asociat şi cercetător la University of North Texas, unde lucrează şi în prezent.

'Doamna Rada Flavia Mihalcea s-a făcut remarcată în lumea ştiinţifică din Statele Unite prin cercetări în domeniul procesării limbajului natural, al inteligenţei artificiale, al interacţiunii dintre om şi maşină, al regăsirii de informaţii, al învăţării automate aplicate. Tânăra cercetătoare clujeană a participat la dezvoltarea unor proiecte pentru giganţi precum companiile Google ori Microsoft. Rada Flavia Mihalcea a susţinut un masterat la Southern Methodist University din Dallas şi un doctorat în comunicare la prestigioasa Universitate din Oxford', se arată într-un comunicat al Primăriei Cluj-Napoca transmis joi AGERPRES.

În iunie 2009, Rada Flavia Mihalcea a fost premiată de preşedintele american, Barack Obama, în cadrul unei fastuoase ceremonii organizate la Casa Albă. Ea a fost inclusă pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetători din SUA, lista fiind alcătuită de specialişti din nouă agenţii guvernamentale.

'Este doar unul din premiile cu care valoroasa cercetătoare a fost recompensată, printre acestea figurând şi Premiul Grigore Moisil al Academiei Române, acordat pentru lucrări în domeniul prelucrării limbajului natural în documente nestructurate. Prin realizările sale din domenii de vârf, Rada Flavia Mihalcea a contribuit - după cum e înscris pe Diploma de Onoare acordată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la 17 iulie 2009 - la creşterea prestigiului ştiinţei româneşti în lume', se afirmă în comunicat.

Ceremonia de decernare a titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca va avea loc de la ora 19.00, la clădirea Casino din Parcul Central.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ