O companie din România amendată în Belgia pentru neplata salariilor muncitorilor români

| 09 aug, 2013

Un tribunal belgian a condamnat joi societatea Marbo International Group din România, la plata unei amenzi de 15.600 de euro şi a decis confiscarea a 60.000 de euro din patrimoniul acesteia pentru neplata salariilor celor 23 de muncitori români care executau lucrări în condiţii de muncă dificile pe şantierul închisorii din localitatea Marche, relatează presa belgiană.

Potrivit hotărârii tribunalului, cei 60.000 de euro vor fi distribuiţi lucrătorilor români ale căror salarii nu au fost plătite. În schimb, a fost ridicat sechestrul asupra sumei de 120.000 de euro. Auditorul belgian care a investigat cazul ceruse ca societăţii române să i se confişte suma de 180.000 de euro şi să i se aplice o amendă de 31.200 de euro.

În luna iulie 2012, cei 23 de muncitori români au intrat în grevă după ce societatea Marbo International Group a încetat să le mai achite salariile. În urma acestei acţiuni, a fost sesizată justiţia belgiană. Auditorul local a constatat că românii erau retribuiţi cu numai 162 de euro pe lună, plus 7 euro pentru ora de muncă prestată, sume inferioare faţă de cele prevăzute de legislaţia locală. Ulterior, ei nu au mai fost plătiţi deloc. Auditorul a calculat restanţele salariale la 149.851 de euro.

Avocatul societăţii române pretinde că lucrătorii au fost plătiţi conform baremurilor salariale aplicate în România, iar această companie ar fi respectat legislaţia europeană ce autorizează astfel de practici. În schimb, avocatul celor 23 de români subliniază că ei lucrau în condiţii cel puţin dificile, fiind obligaţi să muncească pe şantier peste 10 ore pe zi, de luni până sâmbătă, societatea română încălcând legislaţia belgiană a muncii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2014
Draganescu Ion
Buna ziua,sunt unul din cel 23 de muncitori neplatiti de Marbo,procesul vad ca sa incheiat dar nici azi 13-12 -2014 nu am primit bani cuveniti.Ce pot face?Ma ajuta cineva cu un sfat?Va multumesc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ