O cunoscută marcă auto germană, în pericol de a se închide

| 28 mar, 09:49

Daimler va decide până la sfârșitul acestui an viitorul brandului Smart, care înregistrează pierderi de miliarde de euro de la lansarea din 1998. Una dintre opțiuni este renunțarea completă la acest brand.

Conducerea constructorului german Daimler va decide până la sfârșitul acestui an care va fi soarta brandului Smart, potrivit unor informații dezvăluite de publicația financiară Handelsblatt. Viitorul acestui brand este în dubiu din mai multe motive.

În primul rând, analiștii economii estimează că Smart înregistrează pierderi de miliarde de euro de la lansarea în 1998, ca urmare a vânzărilor modeste și a costurilor ridicate de dezvoltare.

În plus, presa internațională speculează că Renault intenționează să renunțe la parteneriatul prin care modelul de oraș Twingo este dezvoltat în strânsă colaborare cu cele două modele Smart din gama actuală, ForTwo și FourFour.

De asemenea, Daimler a anunțat că Smart va deveni un brand 100% electric până în anul 2020, însă acest obiectiv este unul ambițios. Pe de o parte, costurile pentru dezvoltarea unor modele electrice de oraș cu autonomie ridicată sunt ridicate, însă la fel de mari sunt și investițiile necesare pentru a continua dezvoltarea modelelor cu motoare cu combustie internă, din cauza normelor de emisii din ce în ce mai dure.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ