O elevă din Constanţa, invitată la Casa Albă

| 28 ian, 15:01

O elevă a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa a fost invitată la Casa Albă, după ce a câştigat un concurs internaţional de eseuri, ea ocupând primul loc în Europa.

Potrivit reprezentanților liceului, Elif Memet, elevă în clasa a XII-a, a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform,din Houston, SUA. Unul din obiectivele acestui program este de a-i ajuta pe tineri în a defini probleme legate de pace și armonie socială, de a le discuta și găsi soluții din propriile perspective personale.

De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-și construi deprinderi sociale, în a-și dezvolta abilitățile de cercetare și compunere și nu în ultimul rând de a interacționa și schimba idei intre ei, ca reprezentanți ai unor culturi diferite, potrivit Digi24.

Eseul realizat de eleva din Constanța a răspuns la întrebarea "Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii lumii?", iar soluția dezbătută în ansamblu de Elif Memet propune microfinanțări în agricultură. Ea a participat la acest concurs alături de peste 1.000 de elevi din 65 de țări.

Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial și prima din Europa, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, în luna aprilie, și va călători acolo în mod gratuit, însoțită de sora ei. Ea își va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă în data de 15 aprilie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ