O explicaţie pentru ieşirea lui Antonescu – nu mai poate prelua PNL

| 16 noi, 2014

De unde vine totuşi nervozitatea fostului lider PNL? Din simplul fapt că reconstrucţia Uniunii Social Liberale pică în cel mai prost moment pentru Crin Antonescu.

Refacerea Uniunii Social Liberale alături de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu i-a dat mari de cap fostului preşedinte al PNL-ului, Crin Antonescu. Liberalul a avut vineri seară o ieşire dură la adresa fostului partener de alianţă, Victor Ponta, cât şi la adresa actualului preşedinte al Senatului. Şi asta în condiţiile în care, Antonescu îşi vede năruite şansele de a reveni în fruntea PNL, fiind de aşteptat ca odată cu eşecul lui Iohannis, membrii partidului să vină alături de liberalii lui Tăriceanu în cadrul noului USL .

“USL 2 este o minciună enormă din partea lui Victor Ponta şi a acoliţilor săi, este o ameninţare”, şi-a început delirul Crin Antonescu.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Crin Antonescu, SURPRIZĂ la secţia de votare

De unde vine totuşi nervozitatea fostului lider PNL? Din simplul fapt că reconstrucţia Uniunii Social Liberale pică în cel mai prost moment pentru Antonescu. Dar, pentru a înţelege ce se ascunde în spatele discursului său, este necesară o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au condus la această situaţie.

În luna februarie a acestui an, Crin Antonescu a rupt cea mai mare alianţa politică din ultimii 25 de ani şi a scos PNL de la guvernare, trădând interesele şi speranţele a milioane de români în favoarea propriului interes şi orgoliu. O mişcare care s-a dovedit a fi mai mult decât prost inspirată, PNL prăbuşindu-se ulterior în sondaje. Cu un scor jenant obţinut la europarlamentarele din mai, Antonescu s-a văzut foţat în a demisiona de la conducerea partidului. Mare i-a fost însă surpriza, când omul în care îşi pusese toată încrederea, Klaus Iohannis, i-a suflat atât şefia PNL, cât şi statutul de prezidenţiabil.

Până mai ieri, Antonescu vedea în eşecul previzibil al lui Klaus Iohannis în cursa prezidenţială, drept şansa perfectă de a-şi face revenirea triumfală în fruntea Partidului Naţional Liberal. Ghinion, căci între timp, liberalii plecaţi deja din PNL în Partidul Liberal Reformator condus de Călin Popescu Taricenau, au semnat un protocol cu Partidul Social Democrat, prin care astfel, cea importantă construcţie politică a fost restabilită în cadrul USL 2.0.

Citeşte şi: Economic, USL traieste

Cum înfrângerea lui Iohannis bate la uşă, este de aşteptat ca majoritatea liberalilor din PNL să facă pasul după alegeri către partidul lui Tăriceanu, partid care în urma noului protocol USL va fi primit în arcul guvernamental deja existent.

În aceste condiţii, revenirea lui Crin Antonescu în fruntea PNL-ului nu va mai fi posibilă, din simplul fapt că nu va mai exista un PNL în fruntea căruia acesta să ajungă. Deşi a pierdut totul în mai puţin de un an, distrugându-şi practic cariera politică, Antonescu nu trebuie să fie compătimit, somnorosul liberal dormind în definitiv, aşa cum şi-a aşternut în ultimele luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2014
gabi
Vrei sa fii asigurat financiar toata viata?
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email : [email protected]
17 noi, 2014
cantautor
"Aveti rabdare. Tineti-va cumpatul. Se joaca pina la capat. Masuratorile probabilistice spun: pe acolo, prin preajma lui 50%. Si aia care il dau pe VP cistigator (adica Sociopol si CSCI), si aia care il dau pe KI cistigator (CURS / Avangarde, respectiv IRES). Orice e posibil. Va fi o noapte lunga. O noapte de vreo 2-3 zile. Cum credeti ca era Basescu in noaptea lui 2009, cind seara toti spuneam ca a cistigat Geoana? La fel si acum. Pina nu zice BEC cea mai foarte finala si cea mai foarte oficiala numaratoare, se joaca pina la ultimul vot. Hai, ca se poate!", a scris Mirel Palada pe pagina sa de Facebook.
16 noi, 2014
caraianis
serios?
hai ca esti bun de ghicitoare! uite insa ca profetia ta e pe cale sa nu se intample, ceea ce reduce simtitor sansele la un banut in plus...
16 noi, 2014
miha
INFORMATII
AI NEVOIE SI VREI SA ITI SCHIMBI SITUATIA FINANCIARA?O SANSA DEOSEBITA PENTRU CEI CARE VOR SA LUCREZE PART-TIME(3ORE PE ZI)? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CASTIGA USOR CEL PUTIN 300$ PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA [email protected] SI AFLA DETALII

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ