O hotărâre de guvern din ianuarie permite vaccinarea familiilor celor din structurile de apărare, în etapa 2

| 10 mar, 18:42

Scandalul publicării de către Ministerul Sănătății a datelor privind vaccinarea împotriva COVID a scos la iveală că mii de persoane s-ar fi vaccinat deși nu se încadrau în această etapă, iar printre acestea se numără și rude ale unor cadre militare.

 

În 20 ianuarie, însă, Guvernul a adoptat o hotărâre care prevede că se pot vaccina în această etapă și membrii familiilor personalului în activitate din instituțiile din sistemul național de apărare națională, ordine publică și securitate națională, în centrele de vaccinare din sistemul propriu. Întrebat, miercuri, despre conținutul acestui act normativ adoptat de guvern, premierul Florin Cîțu a făcut declarații confuze.
În conferința de presă susținută la finalul ședinței de guvern, premierul a fost întrebat dacă în prezent legea permite ca familiile celor din sistemul de apărare și securitate să fie vaccinate. Răspunsul a fost prompt: "Nu".
La remarca jurnalistului că există o hotărâre de guvern care permite ca familiile personalului în activitate din instituțiile din sistemul național de apărare națională, ordine publică și securitate națională să se vaccineze, premierul a spus că au această posibilitate membri de familie care au peste 65 de ani sau au boli cronice: "A, dacă se încadrează în categoriile peste 65 de ani, au boli cronice și așa mai departe".
Numai că în hotărârea de guvern nu se specifică așa ceva.
Mai departe, chestionat până la ce grad de rudenie există posibilitatea vaccinării, pentru că actul normativ nu specifică nici acest lucru, Florin Cîțu a răspuns fără legătură cu întrebarea: "Vă spun, eu nu am fost sesizat. Eu știu doar că a existat un singur caz și persoana respectivă a fost demisă. Nu neg că au fost cazuri și le-ați văzut și la televizor. A fost un primar care a încercat să sară peste rând și așa mai departe. Când am cerut informații de la Ministerul Sănătății și de la CNCAV dacă există așa ceva, nu au avut, au fost cam o sută și ceva de cazuri".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ