O instituţie din România a început să dea amenzi fără milă. Nu e ANAF

| 26 mai, 08:29

Incendiul din clubul Colectiv, care a culminat cu schimbarea Guvernului în toamna anului trecut, a stârnit şi un val de controale derulate de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Doar în primul trimestru, instituţia a dat amenzi cu o valoare aproape dublă faţă de tot anul 2014.

În primele trei luni ale anului, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a efectuat circa 5.000 de controale în urma cărora a aplicat amenzi în valoare de 2,47 mil. lei. Spre comparaţie, suma ajunsă în bugetul de stat de pe urma acestor sancţiuni reprezintă peste 80% din valoarea amenzilor aplicate pe tot parcursul anului trecut şi aproape dublu faţă de rezultatele din 2014. „Controalele s-au intensificat foarte mult. Noi avem o colaborare foarte bună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Dacă la controalele realizate de ei se găsesc aspecte de competenţa noastră, ne sesizează automat şi noi la fel“, a declarat Nelu Stelea, inspectorul general al ISC, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Capital.

 

Luna trecută, instituţia de control a detaşat din ţară circa 12 inspectori în Bucureşti, zona cu cea mai intensă activitate în construcţii, unde inspectoratul are un număr insuficient de inspectori. Motivul suplimentării personalului a fost acela al unei ample acţiuni de inventariere a lucrărilor realizate în Bucureşti şi Ilfov, care lipseau din baza de date a inspectoratului. „Urmează ca în trimestrul trei să demarăm efectiv controale pe toate imobilele găsite de noi şi care nu erau în baza de date“, spune Nelu Stelea.

 

mai multe, pe capital.ro

Tag-uri: amenzi, ANAF, construcții, ISC
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ